Helsingi kesklinna tulistaja sai 10 aasta pikkuse vanglakaristuse

Helsingi kesklinnas Kamppis suvel kolme meest tulistanud 30-aastane Kosovo mees sai kohtus 10 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Gazmend Hajdari avas tule kolme Kosovo mehe pihta Helsingi kesklinnas tänavu juulikuus. Kaks meest said raskelt vigastada, kolmas oli kõrval, aga pihta ei saanud, vahendab MTV.

Tulistamise põhjus oli kahe Kosovo suguvõsa omavaheline arveteõiendamine. Kumbki suguvõsa sundis teist Soomest lahkuma. Tulistamises kahtlustatav mees tunnistas ülekuulamisel ise üles selle põhjuse. Enne seda oli meest kolmel korral pekstud. Üks juhtumitest talletus eelmise aasta detsembris Vantaa tankla valvekaamera videosalvestisele.

Viimane peksmise juhtum oli tulistamisega samal päeval. Ehituse valdkonnas töötanud tulistaja oli parasjagu objektil Helsingis Kamppis, kui teise suguvõsa mees teda lõi. Mees ei teadnud enda väitel löömise põhjust. Ta ei osanud öelda, miks suguvõsad omavahel tülli pöörasid.

Mõlemad suguvõsad on pärit samast linnast. Tulistaja väitel tutvus ta teise suguvõsaga alles Soomes elades. Pärast ehitusel toimunud löömist läks tulistaja enda sõnul koju, võttis püstoli ja sõitis Pasila politseijaoskonna poole kuriteoteadet tegema. Pärast seda sõitis ta kesklinna, kus ta oli näinud teise suguvõsa mehi juhuslikult Hietalahtenkatul.

Tulistaja sõitis oma kaubikuga teise suguvõsa meeste autole sisse. Pärast seda avas ta meeste pihta tule. Kaks Kosovo venda pääses põgenema, üks jäi autosse. Üks kuul tabas üht põgenevat meest külge. Pärast seda läks tulistaja auto juurde ja tulistas seal olnud meest kannikasse, pärast mida lõi noa mehele reide. Mees tulistas kokku neli lasku.

Sündmuskohal oli tulistamise ajal palju inimesi. Keegi õnneks vigastada ei saanud. Juhtum oli kella 15.50 ajal. Kohtus mees eitas, et tahtis teisi mehi tappa. Samas ta tunnistas üles hädakaitse piiri ületamise ja ohu tekitamise. Kohus leidis, et tegemist oli mõrvakatsetega. 1987. aastal sündinud Gazmend Hajdari mõisteti lisaks mõrvakatsetele süüdi ka liikluse ohustamises, relvakuriteos ja ohtliku relva omamises. Koos sellega mõisteti vägivallas süüdi kolm ülejäänud meest, kellest kaks olid tulistamise sihtmärgid. Otsus pole veel jõustunud.

Kommentaarid
(Külastatud 170 korda, 1 külastust täna)