Haiglaõde vahetas Soomes elukutset: Inimeste abistamine ei elata ära

Soomes on tuhandeid haiglaõe haridusega inimesi, kes oma erialal ei tööta. Kuus aastat haiglaõena töötanud naine räägib, et tal sai sellest villand.

Endine õde tunnistab, et inimeste abistamine ei elata ära. Töö on lihtsalt sedavõrd koormav, tasu väike ja karjääri võimalused minimaalsed. Ühe inimese vastutusel oli haiglas 100 patsienti ja see oli liig, vahendab MTV.

Lisaks on õdedel kurnav vahetustega töö. Lõpuks otsustas naine elukutset vahetada. Ta õppis kaks aastat majandust ja on otsusega rahul. Ta on töötanud ettevõttes müügijuhina. Seal saab samuti inimesi aidata. Kui varem abistas ta patsiente, siis nüüd kliente.

Tagasi medõeks ei plaani naine tööle minna. Töötingimused ja palk peaks selleks palju paranema. Lisaks peaks olema paremad karjäärivõimalused.

Kommentaarid
(Külastatud 445 korda, 1 külastust täna)