Greta Thunbergi isa tunnistab: talle kliimastreikide idee ei meeldinud, aga see päästis depressiivse tütre elu

Rootsi kuulsa kliimasõdalase Greta Thunbergi isa tunnistab, et talle tütre kliimastreikide idee algselt ei meeldinud, aga leiab, et kliimaga tegelemine aitas lapsel depressioonist võitu saada.

16-aastane Greta osales Briti BBC raadio külalissaates, kus rääkis, et kavatseb ükskord ka kooli naasta. Isa Svante Thunberg rääkis, et oli algul kliima nimel koolist poppi tegemise vastu ja et ta pole ise mingi kliima-aktivist.

Isa rääkis, et enne aktiivset kampaania tegemist keeldus depressiivne tütar 11-aastaselt kodus söömisest, rääkimisest ja kooli minekust. Laps oli koolist eemal terve aasta. Isa kartis, et depressioon tapab tütre, enne kui Greta oma üleilmselt kliima-kampaaniat alustas.

Et last aidata, hakkas pere kõigepealt veganiteks. Siis loobus Greta ema, Rootsi ooperistaar Malena Ernman lennukiga lendamisest. Isa läks lapse ideedega kaasa, aga mitte selleks, et kliimat päästa, vaid selleks, et last päästa.

Küsimusele, kas ta on tütre üle uhke, et ta esitati Nobeli preemia kandidaadiks, vastas 50-aastane näitlejast isa, et ta pole uhke, vaid on õnnelik. Isa on rahul, et ta otsustas last kuulata.

Isa rääkis, et Greta ema, Eurovisioonil osalenud Malena pidi tütre haiguse tõttu töölt ära tulema. Aga kliimavõitlus päästis tütre. Greta alustas protesti Rootsi parlamendi eest 2018. aasta augustis ja nüüd järgib tema eeskuju ligi 100 000 õpilast üle maailma. Isa on käinud tüdrukuga kaasas, aga väidab, et pole ise mingi aktivist.

Praegu on Greta samuti koolist ära ja kavatseb naasta augustis. Ta ise tunnistab, et aktivism on aidanud tal ravida depressiooni, kuna see tekitab tunde, et sinust midagi oleneb.

Thunberg’s father: ‘Greta is happy, but I worry’

Greta Thunberg’s father has said he thought it was “a bad idea” for his daughter to take to the “front line” of the battle against climate change. Millions of people have been inspired to join the 16-year-old in raising awareness of environmental issues.

Kommentaarid
(Külastatud 326 korda, 1 külastust täna)