Euroopa kohus: reisijad saavad esitada lennufirmale nõude, kui neile kuuma jooki peale läheb

Euroopa kõrgem kohus otsustas, et reisijad saavad esitada lennufirmale nõude kuuma joogi peale kallamise eest isegi siis, kui see juhtub muul põhjusel kui ootamatu turbulents.

Üks Austria perekond kaebas lennufirma kohtusse, kui tütar jäi kuuma kohvi tõttu juustest ilma. Pole teada, miks kohvitass ümber läks, aga pere süüdistas lennufirmat Niki, vahendab Daily Mail.

Kohvitass pandi tüdruku isa ette lahtikäivale lauale, kui see ümber läks. Pole teada, kas seda põhjustas laua defekt või lennuki värin. Tüdruk jäi juustest ilma ja pere taotles kompensatsiooni. Austria lennufirma Niki ei soovinud kompensatsiooni maksta. Asi läks tagasi Austria kohtule otsustamiseks.

Passengers can sue airlines if hot drinks are spilled, EU court rules

An Austrian family is seeking compensation after a girl was scalded by coffee It was not clear what caused the cup to spill but they are suing airline Niki The ECJ ruled that damages should not be restricted to flight-related hazards The outcome of the girl’s claim will be decided by an Austrian court The EU’s highest court has ruled that an airline could be held liable if a passenger is burned by hot coffee even if turbulence or other flight-related factor didn’t cause the spill.

Kommentaarid
(Külastatud 167 korda, 1 külastust täna)