Espoos rünnatud konteineris oli kokaiin, ründajad pärit Balkanilt

Helsingi eile, esmaspäeval relvastatud rünnaku objektiks oli politsei info kohaselt konteineris olev kokaiin, ründajad ise on pärit Balkanilt. Tegemist on Rootsi, Taani ja Albaania kodanikega.

Politsei kahtlustab, et pitseeritud konteineris, mida Espoos rünnati, oli kokaiin. Varem on politsei öelnud, et tegemist oli märkimisväärse koguse narkoainega. Täpsustatud andmetel oli tegemist kümnete kilodega, vahendab Yle.

Asi tuli politseile täieliku üllatusena, kui Espoo firmast helistati ja öeldi, et nende ruumidesse tungis viis mustades rõivastes meest. Kui politsei oleks olnud asjast teadlik, siis poleks niikaugele lastud asjadel minna.

Kemikaalifirmat, kuhu mehed tungisid, kuriteos ei kahtlustata. Konteiner, kuhu narkoaine oli peidetud, oli pärit Lõuna-Ameerikast. Kahtlusalused saadi kätte Olümpiaterminalist, kui nad olid Soomest lahkumas.

Soomes varasemast sarnast juhtumit ei mäletata. Kõik märgid viitavad sellele, et Soome kaudu taheti transportida narkootikume. Praegu pole täpselt teada, kuhu aine pidi jõudma. Politsei andmetel konfiskeeritakse vaid 5-10 protsenti Soome jõudnud narkootikumidest.

Röövlid tungisid ettevõttesse Algol Chemicals. Ettevõtte töötajal õnnestus põgeneda ja helistada hädaabi numbril. Merekonteiner, mille vastu röövlid huvi tundsid polnud Algoli oma, see toodi ettevõtte lattu hoiustamiseks.

Lisaks autojuhile kasutati vägivalda ka ettevõtte töötajate peal. Konteineris oli terasliiv või midagi seesugust.

Ylen tieto maanantaisesta poliisioperaatiosta: Espoon kontissa kokaiinia, konnat kiinni sattumalta

Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Kari Siivo kertoo, että poliisilla on vahvaa näyttöä siitä, että epäillyt henkilöt ovat Ruotsin, Tanskan ja Albanian kansalaisia. Ja että kaikkien epäiltyjen alkuperä olisi Balkanilla, Albaniassa. Poliisin mukaan eilen Olympiaterminaalissa kiinniotetut epäillyt huumerikolliset ovat Ruotsin, Tanskan ja Albanian kansalaisia. Kaikkien kiinniotettujen epäiltyjen alkuperä on kuitenkin Balkanin alueelta, Albaniasta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,752 korda, 1 külastust täna)