Eesti siseminister palus Soome peaministrilt vabandust

Eesti siseminister ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme palus täna Soome peaministrilt vabandust oma eilse väljaütlemise pärast.

Helme ütles, et tema laused ei olnud mitte alandavad, vaid tunnustavad. „Seda saab tõlgendada, kui tunnustust, et madalalt sotsiaalselt tasandilt on võimalik töötada end üles tipppoliitikasse,” ütles Helme. „Kui keegi on seda valesti mõistnud tänu Eesti ajakirjanduse rõhuasetustele, siis tõepoolest ma tahan öelda, et ma palun Soome peaministrit vabandust, kui see valestimõistmine on võimendunud ka Soomes.”

Peaminister Jüri Ratas ütles ajakirjanikele, et ta räägib täna Soome peaministri Sanna Mariniga ning edastab talle Helme vabandussõnad.

Siseminister Helme pani pühapäevases raadiosaates kahtluse alla Soome peaministri Sanna Marini ja uue valitsuse pädevuse täitevvõimu tööga toime tulla: „Ja ma tuletaksin meelde ikkagi Vladimir Uljanov-Lenini ütlust, et igast köögitüdrukust võib saada minister, või kuidas ta ütles. Nüüd me siis näeme, kuidas ühest müüjatüdrukust on saanud peaminister ja kuidas seal mõnestki teisest tänavaaktivistist ja harimatust inimesest on saanud samuti valitsuse liige.»

Samuti kahtles Eesti siseminister, kas Soome uus valitsus suudab ikka seista oma riigi huvide eest.

Kommentaarid
(Külastatud 326 korda, 1 külastust täna)