Eesti president vabandas Soome presidendi kaudu Eesti siseministri pärast Soome valitsuse ees

Soome president andis teada, et vahendas Eesti presidendi vabanduse Soome peaministri ja valitsuse ees Eesti siseministri väljaütlemiste pärast.

Presidendid vestlesid täna telefoni teel Eesti presidendi ettepanekul. Siseminister Mart Helme oli seadnud kahtluse alla Soome peaministri ja valitsuse pädevuse. Pärast seda täpsustas Helme, et see oli tema isiklik ja EKRE erakonna seisukoht. Ta lisas, et ei sea sellega kahtluse alla Eesti ja Soome sõprust ning koostööd.

Presidentti Niinistö välitti Viron presidentin anteeksipyynnön Suomen pääministerille ja hallitukselle – Presidentti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Viron presidentti Kersti Kaljulaid kävivät puhelinkeskustelun Viron aloitteesta maanantaina 16. joulukuuta 2019. Presidentti Kaljulaid esitti anteeksipyyntönsä Viron sisäministeri Mart Helmen sunnuntaina 15. joulukuuta antaman haastattelun johdosta. Presidentti Niinistö välitti presidentti Kaljulaidin pyynnöstä anteeksipyynnön Suomen pääministeri Sanna Marinille ja hallitukselle.

Kommentaarid
(Külastatud 414 korda, 1 külastust täna)