Austraalia põleb: tuli ronib isegi mööda mäeseina üles (lisatud video)

Austraalias, kus on praegu suvi on õhutemperatuur kerkinud 50 kuumakraadini ning maad on tabanud üle aastakümnete suurimad tulekahjud. Videost on näha, kuidas tuli ronib isegi mööda kõrget mäeseina üles.

Tuli on jõudnud juba pealinna Sydney lähedale. Ümbruses on väikelinnad täiesti maatasa põlenud. Metsatulekahjud on Austraalias suvel tavalised, aga tänavu on lisaks suurele kuumusele kaasa aidanud suur põud, vahendab Wall Street Journal.

Austraalias on tuleohus ligi 200 000 ruutkilomeetrit ehk sama suur ala nagu neli Eestit. Praegu põleb ligi 30 000 ruutkilomeetrit ehk peaaegu Eesti suurune ala. Alates detsembri keskpaigast on maha põlenud 724 elumaja. Pealinn Sydney on mattunud suitsu sisse, mistõttu on inimestel tekkinud hingamisraskused.

Kommentaarid
(Külastatud 588 korda, 1 külastust täna)