Ära tee glögi valmistamisel seda viga – võib põhjustada toidumürgituse

Glögi vale soojendamise viis võib kaasa tuua ebemeeldivaid vaevusi ning isegi toidumürgituse.

Soomlased ja eestlased joovad jõulude ajal palju glögi. Soomlased joovad seda jooki isegi rootslastest rohkem. Glögi nauditakse kuumana, mistõttu on oluline selle soojendamise viis.

Soome toiduameti andmetel on kõige levinum viga, mis glögi soojendamisel tehakse, et jook valatakse  veekeedukannu. Veekeetjaga glögi soojendamine võib olla ohtlik, kuna happeline glögi söövitab kannu vasest detaile. Vase sattumine joogi sisse võib kaasa tuua mürgituse, millega kaasnevad ebameeldivad nähud nagu oksendamine, kõhulahtisus ja kehv enesetunne. Selline olukord võib olla isegi eluohtlik, näiteks vanuritele.

Veekeetja vasest detaile ei pruugi olla märgata, kuna nad võivad olla terasega kaetud. Sellele vaatamata võib vaske glögi sisse sattuda, mistõttu ei tohi veekeetjat kasutada muul otstarbel kui vee keetmiseks.

Glögi ei tohi soojendada ka alumiiniumnõudes, kuna happeline glögi söövitab alumiiniumi.

Kommentaarid
(Külastatud 927 korda, 1 külastust täna)