Ajakirjanikud leidsid Süüria ISIS-e vanglast mehe, kes väitis end olevat soomlane

Rahvuasvaheline ajakirjanike grupp avastas Süürias kurdide territooriumil asuvas ISIS-e vanglas mehe, kes väitis end olevat soomlane.

Soomest läks Islami Kalifaadi eest võitlema ligi 80 meest. Neist oisa said surma, osa tulid tagasi Soome ja osa on Süürias vangis, vahendab Ilta-Sanomat.

Teadaolevalt on vanglas päris mitu soomlast, aga täpset arvu Soome kaitsepolitsei ei avalikusta. Rahvusvaheline ajakirjanike grupp külastas 25. detsembril üht vanglat ja leidis sealt ühe mehe, kes väitis inglise keeles, et on soomlane. Ta tahtis rääkida mõne soome ajakirjanikuga, aga grupis polnud ühtegi soome ajakirjanikku.

Mees lamas vangla laatsaretis ja nägi kehv välja. Oranžis vanglariietuses mees oli ligi 40-aastane ja heleda nahavärviga. Vangla laatsaretis oli ka teistest rahvustest mehi nagu belglasi, britte, ameeriklasi ja tšetšeene. Briti võitleja rääkis, et vangid surevad haigustesse ja saadud haavadesse. Paljud haavad on põletikus. Kurdi võimud ei avalikusta, kuhu surnud vangid maetakse.

Vange peetakse Süürias kurdide alal jätkuvalt ohuks, mistõttu neile ei öelda, et Türgi on oma väed Süüria põhjaossa sisse viinud. See võib põhjustada vangide rahutusi.

Kommentaarid
(Külastatud 363 korda, 1 külastust täna)