3-aastane poiss päästis Soomes oma ema, kui helistas häirekeskusse

3-aastane Espoo poiss päästis oma ema, kui helistas häirekeskusse. Ema oli kukkunud pea ees maha ja ei mäletanud midagi.

Ema Ghadir rääkis MTV uudistele, et poeg on praegu 9-aastane ja mäletab seda korda hästi. Kui last poleks olnud kohal ja ta poleks osanud helistada, siis oleks ema võinud surra.

Ema räägib, et oli õpetanud pojale, et kui emaga midagi juhtub, tuleb helistada 112. Tol saatuslikul päeval olid nad käinud Espoos jalutamas. Kui ema hakkas pärast süüa tegema, tundis ta end järsku halvasti. Pea valutas ja silme eest läks uduseks. Ema andis telefoni lapse kätte, kes hakkas hüsteeriliselt nutma.

Pärast seda kukkus ema pea ees maha. Ema jõudis pojale veel öelda koduse aadressi. Pärast seda ei mäleta ema midagi, kuni ärkas kiirabiautos.

Kiirabis küsis ema esimese asjana, kus poeg on. Medõed rääkisid, et sotsiaaltöötajad olid kutsunud Ghadiri ema last hoidma. Haiglas sai Ghadir teada, et laps oli tõepoolest helistanud häirekeskusse ja palunud emale kiirabi. Häirekeskuse töötajad olid selle tunnistajaks.

Haiglas öeldi, et naisel on väga tragi peog, kes oskas tegutseda ja emale abi kutsuda. Laps oli ise sisestanud telefoni numbri, räägib ema uhkelt. Haiglas selgus, et ema terviserikke põhjus oli selles, et selgroost ei liikunud ajju piisavalt verd. Naisele tehti vereülekanne selgroo kaudu ajju ja ta oli haiglas kaks nädalat.

Kui laps tuli haiglasse ema vaatama, siis oli ka tema uhke, aga tunnistas, et ei osanud aadressi täpselt öelda. Ta ütles, et häirekeskuse tädi oli palunud jääda liinile ning juhiseid kuulata, samuti küsiti ema olukorra kohta. Poiss oli julgelt rääkinud.

Poeg mäletab seda siiani. Paljud 3-aastased sellist asja ei suudaks.

Kommentaarid
(Külastatud 540 korda, 1 külastust täna)