Viking Line valmistub esmaspäeval algavaks toetusstreigiks, viis laeva jääb seisma, mõjutab tuhandeid inimesi

Laevafirmad Viking Line, Tallink Silja ja Eckerö Line valmistuvad esmaspäeval laienevaks meremeeste streigiks, mis jätab Soome lipu all seilavad reisilaevad sadamasse.

Viking Line’i laevadest jäävad seisma Turust Stockholmi sõitvad Amorella ja Grace ning Helsingi sadamasse Mariella ja Gabriella. Rosella jääb streigi algul Maarianhaminasse. Ainiult Viking XPRS laeva streik ei puuduta, kuna see ei sõida Soome lipu all, vahendab Yle.

Tallink Silja laevadest mõjutab streik kahte laeva, Turu-Stockholmi liinil sõitvat Baltic Princessi ning Helsingis Silja Serenade’t. Tallink on lubanud vajadusel paigutada reisijad teistele laevadele.

Eckerö Line’i Tallinna vahet sõitev MS Finlandia jääb samuti sadamasse. Viking LIne’i arvestuse kohaselt mõjutab streik tuhandeid reisijaid ja tekitab laevafirmadele suurt majanduslikku kahju. Viking Line on Soome suurim merendusettevõte. Firmal on viis laeva Soome lipu all, mis tähendab, et streik puudutab eriti seda firmat. Viking Line’i info kohaselt võetakse reisijatega ühendust, kui streik ei lahene nädalavahetuse jooksul. Viking Line pakub streigi ajal ära jäänud reiside asendamist või hüvitamist.

Meremeeste toetusstreik postitöötajatele algas eile neljapäeval ja sellest päevast ei võeta enam laevadele veokeid ning konteinerautosid. See samm on samuti mõjutanud Viking Line’i tegevust. Kaup on seisma jäänud. Neljapäeva hommikul läks Amorella Turust välja ilma kaubata ning nädala lõpus ei liigu enam Soomest kaup lääne poole. Kliendid on juba hädas.

Viking Line varautuu maanantaina uhkaavaan Postin tukilakkoon – viisi laivaa jäämässä satamaan, vaikutusta tuhansiin matkustajiin

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan matkustajiin ollaan yhteydessä viikonlopun aikana. Laivayhtiöt Viking Line, Tallink Silja ja Eckerö Line varautuvat parhaillaan postikiistaan liittyvään tukilakkoon, joka uhkaa alkaa ensi maanantaina. Useat ammattiliitot ovat laajentamassa tukilakkotoimiaan ensi maanantaina. Esimerkiksi Merimies-Unioni laajentaa tukilakkoaan ensi maanantaina Suomen lipun alla purjehtiviin matkustajalaivoihin, jos postilakossa ei synny sopua ennen sitä.

Kommentaarid
(Külastatud 8,158 korda, 1 külastust täna)