Verdtarretav video: Soome jahikoer vaatab metsas hundiga tõtt

Soome jahimehed on veebi üles pannud video sellest, kuidas jahikoer vaatab metsas hundiga tõtt. Kaamera oli kinnitatud jahikoera kere külge, nii et toimuv on hästi näha.

Lugu juhtus oktoobri lõpus Põhja-Pohjanmaal Haapavesi vallas põdrajahi käigus. Koera omanik, jahimees Rami Hietaniemi rääkis, et metsas oli koeraga vastamisi koguni kaks hunti, kellest üks oli valmis koera ründama. Oli õnn, et hundid koera maha ei murdnud, vahendab MTV.

7-aastane koer Riku oli saadetud põtru luurama. Tema kere külge oli kinnitatud kaamera. Koer aga jäi järsku seisma. Hundid peatasid koera tegevuse 15 minutiks ja pärast seda nuuskis koer põdra jälgi metsas edasi. Algul ei teadnud jahimehed, mis oli juhtunud, hiljem kaamerast salvestust vaadates saadi teada, et koera olid kinni pidanud hundid.

Üks hunt näitas koerale hambaid, teine oli valmis külje pealt ründama, nagu see huntide puhul käib. See oli ohtlik olukord ja tavaliselt lõppevad sellised asjad koerale saatuslikult. Neli aastat tagasi kaotas Hietaniemi nõnda oma koera põdrajahi käigus. Nüüd aga läks õnneks.

Eelmisel päeval oli metsast leitud põder, keda hundid olid haavanud. Ilmselt olid hundid söönud ja seetõttu koera ei puutunud.

Siin on video. Hundiga koht on videos 41. minutil:

Kommentaarid
(Külastatud 1,398 korda, 1 külastust täna)