Venelased ehitavad Soome piiri äärde hiiglaslikku motospordikeskust

Venemaale Karjala maakitsusele Soome piiri äärde, Peterburist loodesse ehitatakse ligi 100 hektarile hiiglaslikku motospordikeskust, kuhu tulevad nii ringsõidu- kui drifti-, krossi- ja endurorajad.

Uus keskus rajatakse Sosnovosse, mis asub Peterburist 50 kilomeetrit loodes. Uue motokeskuse nimi on Igora Drive, vahendab Yle.

Põhiraja pikkus on 4085 meetrit ja sellest tahetakse teha rahvusvaheliselt tunnustatud võistlusrada. Tribüünidel on 5000 vaatajakohta. Kokku on kompleksis 10 erinevat võistlusrada. Keskuse rahastajad on teadaolevalt Venemaa Rossija Pank ja presidendi lähikonda kuuluv Peterburi ettevõtja Juri Kovaltšuk.

Keskuse arhitekt on sakslane Hermann Tilte, kelle firma on planeerinud ligi 75 motospordirada üle maailma, kaasa arvatud F1 rajad. Keskuse 4-kilomeetrine pearada on juba saanud rahvusvahelise autospordiföderatsiooni FIA heakskiidu. See tähendab, et seal võib korraldada rahvusvahelisi karikavõistlusi. Oktoobri algul sõlmis Igora Drive kolmeaastase lepingu Saksa võistlussarjaga DTM. Esimene võistlus toimub tuleva, 2020. aasta 29-31. mail.

DTM sarja võistlusi on varem peetud Venemaal Moskva lähedal. Sakslasi huvitab Venemaa suur motohuviliste arv. Samuti oodatakse publikut Soomest. Soomlasi võiks huvitada ka uus naiste W-sari, kus sõidetakse Vormel-3 autodel.

Venäjä rakentaa Suomen rajan lähelle jättimäistä moottoriurheilukeskusta, jonka taustavoimista ei pidetä ääntä – KymiRing ei pelkää kilpailua

Venäjällä odotetaan uuteen keskukseen myös suomalaisia kisaturisteja. Korkean harjun laelta avautuvat huikeat näköalat yli Karjalankannaksen metsien aina Laatokalle saakka. Olemme Sosnovossa noin 50 kilometriä Pietarista luoteeseen Igora Resortin laskettelukeskuksessa. Täällä on hotelli, kylpylä, jäähalli ja vuokramökkejä. Igora Drive -moottoriurheilukeskus Sijaitsee Karjalankannaksella Sosnovossa 54 kilometriä Pietarista luoteeseen Suomen rajalle noin 100 kilometriä..

Kommentaarid
(Külastatud 997 korda, 1 külastust täna)