Venelanna kerkis Soome suurimate tuluteenijate hulka

Tänavuse Soome suurimate tuluteenijate TOP 10 hulka kerkis venelanna Maria Severina, kelle diagnostika valdkonna ettevõtte müük tõi talle tulu üle 36 miljoni euro.

Severina valiti enne seda 2012. aasta Turu uueks kodanikuks. Ta on üle 5 aasta esimene naine, kes on pääsenud Soome 10 suurima tuluteenija nimekirja, vahendab Yle.

Severina müüs eelmisel aastal maha diagnostikatööstusele toorainet valmistava ettevõtte HyTest. Ettevõte valmistab antikehi ja antigeene diagnostikatööstusele. Tooteid müüakse kümnetesse riikidesse üle maailma. Toodangust 96 protsenti on eksport.

Severina kolis Venemaalt Soome elama 30 aastat tagasi. Tal on biokeemia doktori kraad. Severina valiti 2012. aastal Turu aasta uusturulaseks. Tiitlit põhjendati sellega, et ta on edukas sisserännanud ettevõtja, kes on loonud Turu linna uusi töökohti. Tema kultuurialastest teadmistest on olnud kasu sildade loomisel. Severina ise arvas, et juhtus olema õigel ajal õiges kohas. Ta ütles, et küsimus pole selles, kas on teinud midagi õieti või valesti, vaid on teinud midagi, mida teised pole teinud.

Firmas HyTest on tööl 113 inimest, kellest enamus on Venemaal Moskvas. Soomes on 25 töötajat. Turus asub HyTesti peakontor, juhtkond, turundus ja kvaliteedikontroll, Moskvas toimub muu hulgas tootearendus. Müügifirma tegutseb Hiinas.

Möödunud aastal müüdi HyTest Norra investeerimisfirmale Summa Equity. Severina põhjendas seda vajadusega kasvada ja saada lisakapitali. Ettevõte on aasta-aastalt oma tulemust parandanud ja olnud kasumis. HyTesti müügijuht Jukka Lehikoinen on eelmise aasta tuluteenijate TOP-is 39. kohal 7,2 miljoni euroga.

Soome naiste tulu-TOP-is teisel kohal on Sanoma kontserni osanik Rafaela Seppälä 10,5 miljoni euroga. Ta on selle summaga tuluteenijate TOP-is 25. kohal. Naistest kolmas on nimekirjas Karl Fazeri pojapoja tütar Majlen Fazer 7,6 miljoni euroga. Ta on üks maiustustefirma Fazer omanikest. Naisi oli eelmise aasta esimese tuhande tuluteenija hulgas 139.

Maahanmuuttajanainen nousi suurituloisten Top 10 -listalle – Diagnostiikka-alan yrityskauppa poiki yli 36 miljoonaa euroa

Maria Severina valittiin jo vuonna 2012 vuoden uusturkulaiseksi. Suurituloisimpien huippukärkeen on noussut ensimmäistä kertaa vuosikausiin nainen, toimitusjohtaja ja tohtori Maria Severina. Hän tienasi viime vuonna yli 36 miljoonaa euroa myymällä diagnostiikkateollisuuden raaka-aineita valmistavan HyTestin. Severina muutti Venäjältä Suomeen liki 30 vuotta sitten. Hänet valittiin vuonna 2012 uusturkulaiseksi (siirryt toiseen palveluun) .

 

Kommentaarid
(Külastatud 639 korda, 1 külastust täna)