Värske prognoos: nädala lõpus hakkab Soome lõunaosas lund sadama

Soome saabub nädala lõpus uus sajuala, mis toob lund kaasa ka Soome lõunaossa. Juba täna, neljapäeval oli mitmel pool Soome lõunaosas maa valge. Seoses lume tulekuga on olnud liikluses mitmeid plekimõlkimisi.

Rohkem sajab Soome lõunaosas lund täna, neljapäeva õhtul ja ööl vastu reedet. Uus lumesadu saabub laupäeval. Soome lõunaosas sulab lumi ära, aga keskosas jääb püsima.

Soome põhjaosas on külma 10-15 kraadi, maa lõunaosas on temperatuur nulli ringis. Soome keskosas on külma 7 kraadi ringis, vahendab Ilta-Sanomat.

Praegune ilm on Soomes novembri alguse kohta väga külm. Tavaliselt on sellised kraadid Soome lõunaosas detsembri lõpus, Soome põhjaosas aga jaanuaris.

Tuore ennuste: Lunta tupruttaa Etelä-Suomeen pitkin loppuviikkoa – kylkiäisenä värjötellään kylmässä ilmavirtauksessa

Maan eteläosissa on herätty valkeaan torstaiaamuun. Talven saapuminen on näkynyt myös liikenteessä: lumisateen ja navakan tuulen keskellä on tapahtunut lukuisia kolareita.Aamun lumisateita on hajanaisesti ympäri maan eteläosia. - Voi olla, että lumisade menee iltapäivään mennessä ohi. Jonkin näköistä sadetta voi olla paikoitellen sen jälkeen, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Kaisa Solin.

Kommentaarid
(Külastatud 208 korda, 1 külastust täna)