Vantaal on puhkenud prügitüli – inimesed ei taha sorteerida nii, nagu linn soovib

Vantaa elamumessi piirkonnas on puhkenud suur prügitüli, kuna inimesed ei taha liituda prügi sorteerimise süsteemiga. Linn ähvardab 50 000 euro suuruse trahviga.

Vantaa Kivistös 2015. aasta elamumessi piirkonnas käib juba neli aastat tülitsemine linna ja elanike vahel nn jäätmetorusüsteemi osas, vahendab MTV.

Vantaa linn tahab, et kõik elanikud selle süsteemiga liituksid. Jäätmetorusüsteemi puhul liiguvad jäätmed maa-aluseid torusid pidi ühte kohta kokku. Inimesed aga punnisid vastu, sest selle süsteemiga liitumise eest küsiti 4000 eurot.

Pärast seda on liitumismaksust loobutud, aga mõned inimesed tahavad jätkuvalt oma jäätmeid töödelda nii, nagu neile meeldib. Linnale see variant aga ei sobi.

Elanike arvates ei sobi selline süsteem eramajade piirkonda, kuna inimesed peavad prügi viima pika maa taha. Seni on jäätmeautod käinud inimeste hoovist prügi peale võtmas. Teisalt ei aita linna pakutud süsteem kaasa säästlikkusele, kuna raha võetakse elamu suuruse järgi.

Linn ähvardab nüüd süsteemist keeldujaid 50 000-eurose hoiatustrahviga. Asja arutamisega minnakse järgmisel nädalal kohtusse. Linn leiab, et selline jäätmetorusüsteem on kaasaegne lahendus linnakeskkonda. Linna eesmärk pole inimesi trahvida, vaid panna kõik inimesed sellega liituma.

Kommentaarid
(Külastatud 331 korda, 1 külastust täna)