Uus avastus: pohlad aitavad kaalu alandada

Teadlased panid hiirte toidu sekka pohlajahu ja hiirte rasvumine hakkas vähenema. Tulemus oli nii hea, et see tundus algul uskumatu.

Pohlad vähendavad organismis kergeid põletikke ning aitavad seeläbi kaasa rasvumise vähenemisele. Testides on pohlad vähendanud kahjulikku siseelundite rasva hulka ja ära hoidnud rasvumist, vahendab Helsingin Sanomat.

Pohlade lisamine toidule aitab kaasa vere rasvasisalduse ja varesuhkru alanemisele, samuti mõjutab organismis põletikke. Tampere ülikooli immunofarmakoloogia teadlaste grupp avastas, et pohlad aitavad kaasa kaalu alanemisele ja rasvumise vähendamisele.

Pohlad aitasid hiirtel kaalu alandada. Samas suurendab rasvane toit kehakaalu. Hiirtel avaldub ainevahetuse metaboolne sündroom samamoodi nagu inimestel, kes söövad palju küllastunud rasvu.

Värske uuring tõendab juba varasemaid uuringuid selle kohta, et Soome metsades kasvav pohl on imemari, mis sisaldab tervisele mitmel moel kasulikke polüfenoole. Näiteks aitavad pohlad tõrjuda hambakaariese baktereid ja pärmiseente põhjustatud kandidoosi. Mingit ohtu pohlade söömine teadaolevalt ei kujuta.

Pohlade kasulikkust võib mõjutada ka nende kasvukoht, seetõttu võetakse vaatluse alla Soome põhjaosas kasvavad marjad. Fenooliühendite sisaldust mõjutavad kasvukoht ja kasvutingimused.

Kuigi teadlased pole pohlade imet veel lõpuni jõuda uuringud, võib pohlade söömist katsetada igaüks, kuna see on Soomes väga levinud mari. Teadlaste pohlauuringut on toetanud muu hulgas Euroopa Liit.

Tutkijat lisäsivät hiirten ruokaan puolukkajauhetta, ja niiden lihominen hidastui selvästi – “Tulos oli niin hämmentävän hyvä, ettei sitä aluksi meinannut uskoa”

Puolukan lisääminen ruokavalioon alentaa veren rasva-arvoja sekä verensokeria ja vaikuttaa elimistön tulehdustilaan. Tampereen yliopiston immunofarmakologian tutkimusryhmä havaitsi tutkimuksissaan yllättävän tuloksen, jonka mukaan puolukan lisääminen ruokavalioon voi auttaa painonhallinnassa sekä ehkäistä lihavuuden aiheuttamia haitallisia muutoksia. Tutkijat lisäsivät puolukkajauhetta hiirten ruokavalioon lihavuusmallissa ja seurasivat sen vaikutuksia.

Kommentaarid
(Külastatud 920 korda, 1 külastust täna)