Uuring: Kohvi joomine aitab alandada vererõhku ja vähendab 2. tüüpi diabeedi ohtu

Värskes uuringus on selgunud, et kuni 4 tassi kohvi joomine päevas aitab alandada vererõhku ning vähendab 2. tüübi diabeedi ohtu. Kohv aitab koguni ära hoida südamehaigusi.

Teadlaste väitel on tervislikud omadused ka kofeiinivabal kohvil. Hispaania Navarra ülikooli ja Itaalia Kataania ülikooli teadlased avastasid seose kohvi joomise ja ainevahetushäire (metaboolne sündroom) vahel, kus kohv aitab seda häiret ära hoida. Ainevahetushäire põhjustab kõrget vererõhku, diabeeti ja rasvumist, mis omakorda soodustab infarktide ja insultide ohtu, vahendab Daily Mail.

Tervislikult mõjub ka suurem kogus kohvi, kuni kuus tassi päevas. Uuringus osalesid inimesed 8 eri riigist. Teadlaste arvates aitavad haigusi ära hoida kohvis sisalduvad polüfenoolid ja antioksüdandid, eriti aga fenoolhapped ja flavonoidid.

Mõõdukas kohvi joomine aitab lisaks diabeedile ära hoida südamehaigusi ja isegi vähki. Kolm tassi kohvi päevas vähendab 15 protsendi võrra südame- ja veresoonkonna haiguste ohtu.

Drinking coffee can cut risk of diabetes and high blood pressure

Scientists claim to have found a link between coffee and metabolic syndrome Researchers say drinking one to four cups a day can still have health benefits It reduces risk of type 2 diabetes, high blood pressure and even heart disease Drinking three to four cups a day linked with around a 25 per cent lower risk Coffee can cut the chances of developing type 2 diabetes, high blood pressure and even heart disease, a new study has claimed.

Kommentaarid
(Külastatud 1,710 korda, 2 külastust täna)