Soomlane ei uskunud oma silmi: tema väärtpaberikontole oli üleöö ilmunud miljon eurot

Läinud nädalavahetus oli paljude Sopome investorite jaoks erakordne, kuna nad said üleöö püstirikkaks. Või õigem oleks öelda, et neist said hetkeks miljonärid, kuna tegemist oli veaga. Nordea veebipangas oli laupäeva õhtul häire, mistõttu kerkis aktsiate väärtus mitmekordseks.

Kuigi viga parandati ruttu ära, tundsid paljud, et nad on üleöö rikastunud. Nõnda tundis soomlane Matti, kelle süda jättis kontot vaadates löögi vahele. Arvele oli laekunud miljon eurot lisaks, vahendab MTV.

Matti arvas esiteks, et tegemist on mingi lotovõiduga, mis tema arvele on üle kantud. Joovastus ei kestnud aga kaua, kuni saadi aru, et tegemist oli eksitusega.

Ühe teise investori Kasperi 10 000 euro suurune investeering oli järsku kasvanud kümnekordseks. Tema suhtus asjasse rahulikult, kuna suvel oli olnud samalaadne asi. Kuivõrd ta teadis see olevat viga, ei tõtanud ta kohe lõunamaareisi ära tellima. Samas aga jäi ta mõttesse, mis oleks siis, kui sellist olukorda kasutatakse ära kuritegevuses. Kui see oleks olnud pangapäeval ja börs oleks töötanud, siis oleks saanud aktsiad edasi müüa. See tähendanuks, et ta oleks saanud oma aktsiate eest 100 000 eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 578 korda, 1 külastust täna)