Soomes vahistati kirjanik kahtlustatuna inimkaubanduses

Soomes vahistati kirjanik Veijo Baltzar kahtlustatuna inimkaubanduses. Kahtlusalused kuriteod pandi toime aastatel 2016-2019 Helsingis ja Tammisaaris.

Kohus vahistas samas asjas kahtlustatuna ka ühe 36-aastase naise. Kuriteo aeg ja koht on samad mis Baltzaril. Baltzar end asjas süüdi ei tunnista, juhtumi täpsemad asjaolud on salastatud, vahendab Helsingin Sanomat.

77-aastane Baltzar on avaldanud nii romaane, luuletusi kui kujutavat kunsti. Ta on osalenud rahvusvahelistes kunstiprojektides. President Tarja Halonen nimetas ta aastal 2011 kultuurinõunikuks. Veidi varem 2005. aastal mõisteti Baltzar süüdi pettuses. 1999. aasta mõisteti talle rahatrahv ametikohustuste täitmata jätmise eest. Ta juhendas tol ajal teatrikoolis rahvusvahelist näitlejate kursust.

Kirjailija Veijo Baltzar on vangittu epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta – avustajan mukaan Baltzar kiistää syyllistyneensä tekoon

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut torstaina kirjailija Veijo Baltzarin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Vangitsemisistunto järjestettiin torstaiaamuna. Törkeän ihmiskaupan epäillään tapahtuneen tammikuun 2016 ja syyskuun lopun 2019 välisenä aikana Helsingissä ja Tammisaaressa. Veijo Baltzar kiistää syyllistyneensä tekoon, sanoo hänen asianajajansa Jussi Sarvikivi. “Muuta en voi kommentoida, koska juttu on julistettu salaiseksi”, Sarvikivi sanoi torstaina.

Kommentaarid
(Külastatud 157 korda, 1 külastust täna)