Soomes suureneb madalama haridusega lastetute naiste ja meeste osakaal

Soome statistikakeskuse andmetel suureneb madalama haridusega lastetute naiste ja meeste osakaal. Lastetuid naisi oli 2018. aasta lõpus vanuses 45-49 kõige enam põhiharidusega naiste hulgas – 22,5 protsenti. Keskharidusega naistest oli lastetuid 18,7 protsenti ja kõrgharidusega naistest 18,3 protsenti.

Viimase kümne aastaga on Soomes tõusnud keskharidusega lastetute naiste osakaal 3,6 protsendipunkti ja põhiharidusega lastetute naiste osakaal 3,0 protsendipunkti.

Lastetus on tõusnud ka madalama haridusega meestel. 45-49-aastasest soome meestest oli 2018. aasta lõpus lastetuid kokku 26,7 protsenti. Põhiharidusega meestest oli lastetuid ligi 33 protsenti, keskharidusega meestest 29,4 protsenti ja kõrgharidusega meestest 20,8 protsenti.

Ilma lasteta 45-49-aastased naised elavad üha rohkem lastetuna paarisuhtes. Lastetute osakaal on kõige suurem Soome lõunaosas Uusimaal ning suuremates keskustes. Linnades elab 61 protsenti Soome rahvastikust.

Tilastokeskus

Julkaistu: 22.11.2019 Tilastokeskuksen väestörakennetilaston mukaan vuonna 2018 Suomessa asuvista ja kotimaisia kieliä äidinkielenään puhuvista 45-49-vuotiaista naisista 18,8 prosenttia oli lapsettomia. Perusasteen koulutuksen suorittaneilla naisilla lapsettomien osuus on 22,5 prosenttia, keskiasteen tutkinnon suorittaneilla 18,7 prosenttia ja korkea-asteen tutkinnon suorittaneilla 18,3 prosenttia. Kymmenessä vuodessa keskiasteen tutkinnon suorittaneilla lapsettomien osuus on noussut 3,6 prosenttiyksikköä ja perusasteen tutkinnon suorittaneilla 3,0 prosenttiyksikköä.

Kommentaarid
(Külastatud 203 korda, 1 külastust täna)