Soomes on suur haiglaõdede nappus, seetõttu on Helsingis koguni operatsioonisaale suletud

Soome suurimas südame- ja elundisiirdamislõikuste kliinikus Helsingi Meilahti haiglas on õdede puudusel suletud koguni operatsioonisaale. Haigla 19 operatsioonisaalist oli täna, esmaspäeval kinni koguni viis.

Tavaliselt lõigatakse ühes saalis päevas ühte patsienti, mis tähendab, et 4-5 lõikust jäeti ära. Patsiente ei kutsutud haiglasse kohale. Kõige hullem on see, kui patsient on valmistunud ja pole söönud teadmisega, et tuleb lõikus, aga viimasel hetkel öeldakse talle ära, vahendab Yle.

Haiglaõdede puudust veel kevadel ja suvel polnud, aga nüüd on paljud töölt ära seoses haiguspuhkustega. Meilahti haigla puhul on räägitud ka kehvast personalipoliitikast, kus juhtkonnal pole töötajate jaoks piisavalt aega.

Husin Meilahden Tornisairaalassa on suljettu leikkaussaleja – Suomen suurin sydän- ja elinsiirtoleikkauksia tekevä sairaala kärsii akuutista hoitajapulasta

Sairaalan 19 leikkaussalista on maanantaina ollut kiinni poikkeuksellisesti peräti viisi. Husin Meilahden tornisairaalassa havahduttiin viime viikon lopulla huolestuttavaan tilanteeseen. Leikkaussaleissa työskentelevistä hoitajista niin suuri osa oli sairauslomalla tai muuten poissa töistä, että kaikkia 19 leikkaussalia ei mitenkään voitaisi alkuviikosta pitää auki. Tornisairaalassa hoidetaan muun muassa sydän-, verisuoni- ja vatsaelinkirurgisia potilaita.

Kommentaarid
(Külastatud 209 korda, 1 külastust täna)