Soomes on paljud ravimid ja laste mähkmed odavamad kui Eestis

On üllatav, et paljud ravimid, näiteks peavalurohud on Soomes odavamad kui Eestis. Lisaks on Soomes palju odavamad laste mähkmed.

Soome Yle tegi võrdluse Eesti ja Soome hindadest ning selgub, et mähkmed on Soomes lausa 30 protsenti odavamad. Ligi 20 protsenti on Soomes odavam D-vitamiin, 19 protsenti odavam on tee, 6 protsenti on odavam tume šokolaad ning 5 protsenti odavam on Soomes kohv.

Eestis on omakorda odavamad porgandid (-61 protsenti), Coca-Cola (-59 protsenti), kanafilee (-52 protsenti), sõidupiletid (-50 protsenti) ja viin (-39 protsenti).

Eesti hinnatase on viimase 3 aastaga kiiresti kerkinud, aga jääb veel Soomele alla. Eesti hinnatase moodustab Eurostati andmetel 80 protsenti Euroopa Liidu keskmisest, Soome oma on 122 protsenti. Vahe on peamiselt teenustes, kus Eestis on teenused odavamad kui Soomes. Eestis on odavam näiteks hambaravi, juukselõikus, taksosõit, väljas söömine ja hotellis ööbimine.

Paljud kaubad ja teenused on Eestis aga eestlaste sissetulekuid arvestades ülikallid. Nii näiteks peaks bensiin Soomes maksma Eesti sissetulekuid arvestades 3,4 eurot liiter. Tegelikkuses on bensiin Soomes poole odavam. Pool kilo kohvi maksaks Soomes Eesti hindu arvestades 12 eurot, šokolaaditahvel 7 eurot ja tavaline hotelliöö 330 eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 336 korda, 1 külastust täna)