Soomes on lahenemas 30 aasta tagune reisilaeva Viking Sally (hilisema nimega Estonia) mõrvamüsteerium

Soomes on lõpuks lahenemas 30 aasta tagune reisilaeva Viking Sally mõrvamüsteerium. Laev kandis hiljem nime Estonia ja vajus tormiga merepõhja.

Politsei on üha kindlam, et 1987. aasta juulikuus reisilaeval Viking Sally toimunud mõrv laheneb. Asja lahendamisel on veel teatud üksikasju, mille selgitamine on raskendatud pärast nii pikka vahet, vahendab MTV.

Politsei on materjali kokku kogunud ja see antakse edasi prokuratuuri. Kui prokuratuur asja edasi viib, siis jõuab see kohtusse. Kui mitte, siis lõpetatakse asi ära.

Politsei on nimelt välja selgitanud kahtlusaluse mõrvari isiku. Praegu rohkem infot ei avalikustata. Täpsemad üksikasjad selguvad siis, kui asi jõuab kohtusse. Politsei ei avalikusta ka seda, kas kahtalusalune on olnud vahi alla ja kas ta on praegu vangistuses.

Politsei tunnistab samas, et tõenditega on probleeme. Nimelt ei olnud sel asjal pealtnägijaid ja sellest teadsid vaid mõrvar ja ohver. See seletab ka uurimise keerukust. Varasema info kohaselt on politsei avaldanud lootust, et süüalune kuni kohtuni elus püsib.

Viking Sally veretöö toimus 1987. aasta juulis. Kolm Lääne-Saksa õpilast läksid 27. juuli õhtul Stockholmis laevale. Nad olid Põhjamaades suvepuhkust veetmas ja tahtsid sõita Lapimaale, et vaadata, kuidas keskööl päike paistab. Turu sadamasse pidi laev jõudma järgmisel hommikul.

Kaks õpilast, Klaus Schelkle ja Bettina Taxis jäid magama laeva välistekile, kuna neil polnud raha kajuti eest maksmiseks. Kolmas kaebas külma üle ja läks laeva sisse. Vastu hommikut tungis tundmatu isik Klausile ja Bettinale kallale. Ründaja lõi neid terava esemega pähe. Mõlemad said raskelt vigastada.

Teol polnud pealtnägijaid. Kõige esimesena jõudis sündmuskohale üks taani noor skaudipoiss. Pärast seda sai Turu politsei teate veriste reisijate kohta. Politsei võttis laeva ja selle reisijad sadamas valve alla. Kõiki reisijaid pildistati. Klaus suri teel haiglasse, Bettina jäi ellu. Nüüd on see kole lugu lõpuks lahenemas.

Kommentaarid
(Külastatud 2,158 korda, 1 külastust täna)