Soomes müüakse erilist Kääbiku maja

Soomes Pori ligidal müüakse maja, mis on nagu Kääbiku filmist. Majas on 3 tuba ja 81 ruutmeetrit pinda. Maja on ehitatud osalt maa sisse. Ametlik nimi on sellele rohekatus. Maja müügihind on 395 000 eurot, mis on Pori kohta erakordselt kõrge.

Pärast müügikuulutuse avaldamist sai majast kinnisvaraportaalides suur hitt, seda nii Etuovi.comis kui ka Oikotie portaalis. Maja omanik on Karjalast pärit abielupaar. Nad ise tunnistavad, et pole filmi vaadanud ja ei tea midagi kääbikutest. See tuli täieliku uudisena, vahendab MTV.

Algul tahtsid omanikud ehitada krundile palkmaja. Siis aga käidi Euras vaatamas maa sisse ehitatud sauna. Sellest tekkiski idee maa sisse ehitamiseks. Maja valmis 2014. aastal.

Ehitus oli kallis, see maksis 450 000 eurot. Seda on palju enam kui müügihind 395 000 eurot. Kuigi hind ehituskulusid ei kata, pandi hind, millega loodetakse maja müüdud saada. Majas on kolm tuba ja 81 ruutmeetrit pinda. Lisaks on hoovi peal palksaun ja auto varjualune. Lisaks majale tuleb kaasa ligi pool hektarit maad. Omanikud kiidavad seda, et maja on ühel tasapinnal ning ventilatsioon töötab korralikult.

Maja müüakse maha, kuna omanikud on juba kõrges vanuses ning tervis pole enam see. Seetõttu tahavad nad kolida linna sisse teenustele lähemale. Majast loobumise otsus oli raske. See on nende unelmate maja. Maja müük on saanud palju tähelepanu, aga ühtegi ostjat pole veel välja ilmunud.

Kommentaarid
(Külastatud 997 korda, 1 külastust täna)