Soomes koolist välja visatud 15-aastane poiss andis direktorile peksa, sai tingimisi karistuse

Soomes Espoos koolist väljaviskamise tõttu kooli direktori läbi peksnud 15-aastane noormees sai kohtus täna 3-kuulise tingimisi vanglakaristuse.

Juhtum oli Espoos Juvanpuisto põhikoolis eelmise aasta jaanuaris. Peksja oli tollal 15-aastane, vahendab Helsingin Sanomat.

Uurimise käigus selgus, et peksu põhjus oli kättemaks. Poiss ägestus selle peale, et ta oli koolist välja visatud.

Helsingi ringkonnakohus jättis asjas jõusse varasema madalama astme kohtu otsuse, mille põhjal mõisteti poiss süüdi nii vägivallas kui ametiisikule vastuhakus. Õpilane lõi direktorit mitu korda rusikaga pähe ja ülakehasse. Direktoril tekkisid sellest pindmised vigastused, samuti õlaliigese nihestus.

Õpilane tunnistas end muus osas süüdi, aga mitte õlavigastuse tekitamises. Seetõttu kaebas ta otsuse edasi ja taotles hüvitise vähendamist. Ringkonnakohus aga jättis varasema otsuse muutmata. Lisaks tingimisi vanglakaristusele peab noormees maksma üle 5000 euro eri kahjuhüvitisi.

15-vuotias poika kosti koulusta erottamisen Espoossa: Hakkasi rehtorin, sai kolme kuukautta ehdollista

Koulunsa rehtorin Espoossa pahoinpidellyt poika tuomittiin perjantaina kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Rikos tapahtui Juvanpuiston peruskoulussa viime vuoden tammikuussa. Pahoinpitelijä oli tuolloin 15-vuotias. Tapaus oli tuoreeltaan laajalti esillä julkisuudessa. Asiasta uutisoi muun muassa MTV. Esitutkinnan ja oikeuskäsittelyn aikana on selvinnyt, että motiivina pahoinpitelyyn oli oppilaan kertoman mukaan kosto.

Kommentaarid
(Külastatud 404 korda, 1 külastust täna)