Soome väike vald on nii depressiivne, et sai üle maailma kuulsaks

Soome põhjaosas asuv väike Puolanka vald on nii depressiivne, et on teinud sellest omaette vaatamisväärsuse. Nüüd on vald tänu sellele saanud üle maailma kuulsaks.

„Puolanka – veel jõuad tagasi keerata,” ütleb silt valla piiril. 2600 elanikuga Puolanka tegi depressiivsusest tõmbenumbri juba mõned aastad tagasi.

Puolankast avaldas eelmisel nädalal põhjaliku loo Briti rahvusringhääling BBC. Lugu oli Soome „väljasurevast linnast”, kus asjad on nii hullud, et see on isegi hea. Vaatamata kurjakuulutavale pealkirjale on lugu kirjutatud positiivses võtmes. Nimelt on märgitud, et kohalikud inimesed võtavad oma depressiivset seisu huumoriga. Näiteks on teede ääres sildid, mis inimesi Puolanka eest hoiatavad.

Sildid ilmusid Puolankas teede äärde eelmise, 2018. aasta suvel. Soomes on nad juba tähelepanu äratanud. Kohalikud inimesed on oma depressiivsusest teinud eraldi vaatamisväärsuse ja Puolankas korraldatakse lausa pessimismi päevi. Ühendus Puolanka pessimistid asutati 2006. aastal. Teadaolevalt lõpetas see tegevuse kolm aastat tagasi. Ettevõte on registris edasi ja selle esindaja tutvustas valda BBC ajakirjanikule.

Puolankas ollakse arvamusel, et olgugi on asi kehv, aga vähemalt suudetakse olla parimad kehvade hulgas.  Üks kohalik mees on koguni väitnud, et negatiivne suhtumine on Kainuu maakonnas juba 1000 aastat vana. Puolanka pessimism kerkis esile 2015. aastal enne valimisi, kuna tulevane peaminister Juha Sipilä käis seal ja tõstis esile pessimismi päevi. Siis kommenteeris üks kohalik asja nii, et Puolanka on koht, kus läheb untsu kõik, mis ette võtad.

Puolanka pessimismist on saanud omamoodi bränd, mis on nüüd saanud rahvusvahelist tähelepanu.

Kommentaarid
(Külastatud 286 korda, 1 külastust täna)