Soome toll peab tagastama klientidele 11,5 miljonit eurot, kuna kasutas üle 3 aasta vale valuutakurssi

Soome toll peab tagastama klientidele suure summa raha, kuna kasutas enam kui kolme aasta jooksul vale valuutakurssi.

Toll kasutas Euroopa Keskpanga kursside asemel ühe Soome kommertspanga kursse 25 välisvaluuta puhul õle kolme aasta pikkuse perioodi jooksul. Seetõttu oli kaupade käibemaksu ja tollimise maksumus 1,5-2,5 protsenti kõrgem, vahendab MTV.

Viga puudutas näiteks Vene rubla, Rootsi krooni, Norra krooni, USA dollarit, Hiina renminbit ja Jaapani jeeni. Vale kurss oli kasutusel vahemikus 1.5.2016–30.6.2019. Viga puudutas ligi 960 000 tolliprotseduuri ja tolli hinnangul tuleb tagastada 11,5 miljonit eurot.

Toll tagastab raha ise, kui tagastatav summa on suurem kui 10 eurot. Kui summa on alla 10 euro, tuleb seda eraldi taotleda. Raha tagastamise peale kulub aega arvatavalt kuni aasta lõpuni.

 

Kommentaarid
(Külastatud 668 korda, 1 külastust täna)