Soome teenib jalgpalli EMile pääsemisega miljoneid, osa rahast läheb otse mängijatele

Soome saab seoses jalgpalli EMile pääsemisega Euroopa jalgpalliföderatsioonilt UEFA 9,25 miljonit eurot, millest kolmandik läheb mängijatele, osa võistlustel osalemiseks.

Järgi jääb veel 4,5-5 miljonit eurot, mis jagatakse Soomes võimalikult paljude vahel. Otsused teeb Soome jalgpalliliidu juhatus, vahendab Iltalehti.

Rahvaste liiga aastatagune alagrupivõit tõi Soomele sisse 1,125 miljoinit eurot, millest mängijad said kolmandiku ehk veidi üle 300 000 euro. Soome tõusis Rahvaste liigas B-kategooriasse, millega tuleb kaasa 1,5 miljonit eurot.

EMi finaalturniiril osalemise eest makstakse kokku 371 miljonit eurot, sellest iga maa saab 9,25 miljonit eurot. EMil toob alagrupi võit kaasa 1,5 miljonit ja viik 750 000 eurot. Poolfinaalidesse jõudnud riigid saavad 3,25 miljonit ja võit poolfinaalis toob sisse 5 miljonit. EMi finaal mängitakse Wimbley staadionil ja võidusumma on 10 miljonit, teine koht 7 miljonit eurot. Kui Euroopa meister võidab kõik mängud, saab ta kokku 34 miljonit eurot. 2016. aasta jalgpalli EMil oli maksimum 27 miljonit eurot. Võrdluseks: tänavuse Meistrite liiga turniiril kõik mängud võitnud võistkond võib teenida 82 miljonit eurot, lisaks tulevat tulud teleülekannetest.

Suomi tienaa EM-kisapaikasta hurjan miljoonapotin! Kolmannes pelaajille

Ari Lahti sanoi seitsemän vuotta sitten, että Palloliiton organisaatio on perustettu tsaarinajalla. Hän tavoitteli silloin Palloliiton puheenjohtajuutta mutta ei tullut vielä valituksi. Pertti Alaja jatkoi. Nyt Lahdesta tuli puheenjohtaja, jonka aikana unelma arvokisapaikasta muuttui todeksi. Palloliiton liittohallitus on herkullisen mutta vaativan tehtävän edessä.

Kommentaarid
(Külastatud 202 korda, 1 külastust täna)