Soome streik jätkub, millised on edasised mõjud?

Soome postitöötajate streik jätkub ning tugistreikide mõjud on tunda ka täna, teisipäeval. Finnair jätab ära 7 kauglendu seoses esmaspäevase lennundustöötajate stregiga. Tegemist on tagasilendudega sellistel liinidel, kuhu esmaspäeval ei saanud lennukid väljuda.

Lennud pidid väljuma San Franciscost, Tokiost, Hongkongist, Shanghaist, Soulist, Pekingist ja Bangkokist, ning saabuma Helsingisse, vahendab Ilta-Sanomat.

Finnairi info kohaselt on reisijatele leitud muud võimalused lendamiseks. Teine võimalus on lennata mõne teise Finnairi lennuga või saada piletiraha tagasi.

Täna jätkub eile alanud meremeeste streik, mis tähendab, et Soome lipu all sõitvad laevad seisavad. Bussid peaks sõitma täna, teisipäeval pärast eilset streiki tavapärase graafiku alusel.

Lisaks teatasid toetusstreikidest raudteelased, kes tahavad peatada lähirongiliikluse järgmise nädala esmaspäeval ning kauba- ja kaugrongiliikluse teisipäeval. Rongiliiklus peatub Soome täielikult ööpäevaks 9. detsembril, mil streigivad rongiliikluse juhtimisteenuse töötajad.

Posti puhul on ohus jõulukaartide saatmine, sest keegi ei tea, kes kannab laiali jõulukaardid, kui streik jätkub kuni jõuludeni. Posti annab klientidele aegsasti teada, mida jõulukaartidega peaks tegema. Posti- ja logistikateenuste ametiühing PAU teatas eile streigi jätkumisest kuni 22. detsembrini. See mõjutab kirjade ja ajakirjade kojukannet.

Streik mõjutab ka pakkide liikumist. Soome-sisesed jõulupakid jõuavad kohale, aga väljaspoole Euroopat minevate ja sealt tulevate pakkide liikumine on peatunud lennundustöötajate toetusstreigi tõttu. USA-st ja Hiinast saabuvad pakid saab kätte alles pärast streiki.

Tukilakkojen vaikutukset näkyvät vielä tiistaina – Paltan Aarto: Postikiistassa ei sopua

Postin pakettilajittelijoita koskevaan kiistaan ei saatu sopua maanantaina, vahvisti työnantajia edustavan Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto STT:lle puoli yhden aikaan yöllä tekstiviestitse. - Sopua ei ole syntynyt. Tällä hetkellä ei ole muuta kommentoitavaa, Aarto kirjoitti. Helsingin Sanomat ja MTV uutisoivat jo aiemmin omiin lähteisiinsä pohjaten, ettei sopua syntynyt. Neuvotteluja käytiin myöhään maanantai-iltana valtakunnansovittelijan toimistolla.

Kommentaarid
(Külastatud 1,205 korda, 1 külastust täna)