Soome Sisu esitles uut maasturit, saab ka sõjanduses kasutada

Soome autotootja Sisu esitles Riia autonäitusel uut maasturit, mida saab soomustatuna ka sõjanduses kasutada.

Sisu GTP-seeria variant APC (armoured personnel carrier) võitis ka Läti kaitseväe maasturite testi. Maasturi tavaversioon GTP põhineb samal tehnoloogial. Soomustatuna on maasturi kandevõime 5000 kilo ja täismass 14 tonni, vahendab Iltalehti.

 

-Reklaam-

 

Autole saab paigaldada eri liiki relvastust. Autol on Mercedes-Benzi mootor OM9276 ja Allisoni automaatkäiguvahetus. Mootori võimsus on 300 hobujõudu. GTP mootorid, käiguvahetus ja elektroonika on sama, mida kasutatakse Mercedes-Benzi autodel. Eelis on selles, et maasturit saab hooldada samades töökodades veokitega.

Suomalainen Sisu esitteli rajun tosimaasturin: Armeijaversioon voi asentaa panssarit ja aseita

Suomalainen Sisu on esitellyt Riian autonäyttelyssä Latviassa järeän uuden maastoajoneuvon. Sisu GTP-sarjan APC-variaatio (armoured personnel carrier) on voittanut myös Latvian puolustusvoimien maasturivertailun. Yleiskäyttöön tarkoitettu GTP käyttää samaa perusrakennetta kuin aiempi miehistön kuljetukseen tarkoitettu APC-versio ja tarvittaessa GTP:n korirakennetta voi vaihtaa, koska kori ja runko ovat erillisiä.

(Külastatud 603 korda, 1 külastust täna)

Kommentaarid

kommentaarid