Soome postitöötajate streik jätkub, kuna kokkulepet ei saavutatud

Soomes nädal tagasi alanud postitöötajate streik jätkub, kuna läbirääkimistel tööandjaga kokkulepet ei saavutatud.

Kõige suurem probleem on postitöötajate ametiühingu PAU andmetel see, et 700 postipakkide sorteerija osas ei saavutatud kokkulepet. Sorteerijate palka oleks vähendatud 30-50 protsenti. Ka muud töötingimused oleks kehvenenud, vahendab Iltalehti.

Läbirääkimised kestsid eile esmaspäeval keskpäevast kuni keskööni välja. Uuesti jätkuvad läbirääkimised kolmapäeval kell 13.

Ametiühingud on seadnud läbirääkimistel tingimuseks, et pakisorteerijatel taastatakse nende postitöötajate kollektiivlepingu tingimused. Posti viis augustikuus 700 pakisorteerijat üle tütarfirmasse Posti Palvelut Oy, mille tingimused on teised.

Streik algas eelmise nädala esmaspäeval ja selles osaleb ligi 9000 postitöötajat üle Soome. Kui kokkulepet ei saavutata, laieneb streik 25. novembril ka postkontorite töötajatele. Toetusstreike on lubanud korraldada nii sel kui järgmisel nädalal teised ametiühingud.

Lakot jatkuvat – PAU ei hyväksynyt sovintoesitystä

PAU ei hyväksynyt valtakunnansovittelijan sovintoesitystä, koska se olisi PAU:n mukaan heikentänyt liikaa työehtoja. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jätti Postin työehtokiistan neuvotteluosapuolille sovintoehdotuksen hieman puolenyön jälkeen. Piekkala pyysi osapuolilta vastauksen esitykseensä tiistaina kello 11 mennessä. Vastaukset saatiin noin kello 11.15. Työntekijäpuolen PAU ei hyväksynyt sovintoesitystä, Palta olisi sen hyväksynyt.

Kommentaarid
(Külastatud 1,003 korda, 1 külastust täna)