Soome politsei lõpetab väljasaatmised Iraaki, jäävad ainult kuritegevusega seotud juhtumid

Helsingi politsei teatas sotsiaalmeedias, et loobub praegu varjupaigataotlejate väljasasaatmisest Iraaki. Kuritegevusega seotud väljasaatmisi aga jätkatakse. Lisaks analüüsitakse väljasaatmisi teistesse riikidesse.

Siseminister Maria Ohisalo märkis selle peale sotsiaalmeedias, et politsei otsus on põhjendatud ning see tagab politseile töötahu. Ühtlasi peab Ohisalo Euroopa inimõiguste kohtu otsust Soome jaoks häbiväärseks. Ta andis juhtivatele ametnikele korralduse teha kõik selleks, et niisugused asjad enam ei korduks. Soome ei tohiks võtta kelleltki õigust elule.

Euroopa inimõiguste kohus otsustas, et Soome rikkus pereisa Iraaki välja saates inimõigusi. Vahetult pärast väljasaatmist lasti mees tänaval maha.

Kommentaarid
(Külastatud 337 korda, 1 külastust täna)