Soome politsei kahtlustab, et Abdirahim “Husu” Husseini vaenatakse – talle saadeti poomisköis ja ähvarduskiri

Soome politsei kahtlustab, et Helsingi linnavolikogu liiget Abdirahim “Husu” Husseini vaenatakse, kuna talle saadeti augustikuus kirjaga poomisköis ja ähvarduskiri.

Hussein avaldas augustis sotsiaalmeedias, et talle saadeti volikogu aadressil vihaposti. Kirja sees oli ähvardav sõnum ja poomisköis, vahendab Ilta-Sanomat.

Kirjas vihjati Husseini rahvusele, kasutati rassistlikke väljendeid ja hoiatati Soome poliitikasse sekkumise eest. Hussein teatas, et tegi asja kohta politseisse teate ja nii politsei info kohaselt ka juhtus. Politseile saabus teade 29. augustil ehk päev pärast sissekannet sotsiaalmeedias.

Politsei kahtlustab, et tegemist on vaenamisega ja selle taga võib olla üks isik. Viimastel päevadel on olnud Husseinist palju juttu seoses tema valetamisega. Hussein väitis sotsiaalmeedias, et oli ühe rassistliku kliendi tee äärde jätnud, kuigi midagi seesugust ei toimunud. Hussein palus pärast seda valetamise pärast vabandust.

Poliisi epäilee, että “Husu” Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim “Husu” Husseinin aiemmin syksyllä saama hirttoköysi ja uhkauskirje ovat poliisin tutkinnassa. Hussein kertoi elokuussa Twitterissä saaneensa vihapostia Helsingin valtuustoon. Valtuustoon oli saapunut Husseinille osoitettu kirje, jonka sisällä oli uhkaava viestilappu ja hirttoköysi. Viestissä viitattiin Husseinin etniseen taustaan, käytettiin rasistista kieltä ja varoitettiin häntä puuttumasta suomalaisten poliitikkojen tekemisiin.

Kommentaarid
(Külastatud 338 korda, 1 külastust täna)