Soome politsei hoiatab metssigade eest teedel, ühtlasi mõned näpunäited

Soome politsei hoiatab metssigade eest teedel, seda eriti Soome kaguosas. Käesoleval aastal on Soomes kütitud 662 metssiga, kellest 383 Soome kaguosas. Möödunud aastal olid vastavad numbrid 913/516. Pole ime, et sigu näeb tänavu rohkem ringi liikumas.

Pildil olev isend jooksis ööl vastu esmaspäeva Luumäel 6. maanteel otsa sõiduautole ja hukkus kohapeal. Sõiduk muutus kasutuskõlbmatuks, aga õnneks inimesed vigastada ei saanud. Sea kõrgus oli ligi 90 cm ja pikkus 130 cm. Jahimehe hinnangul oli tegemist üle aasta vanuse ligi 100-kilose isendiga.

Metssead liiguvad ringi pea alati öösel, karjades ja harvem lagedates kohtades. Käesoleval juhul nägi sõiduki juht 6-8 seast koosnevat karja teed ületamas pärast ühe sea hukkumist.

Ja nüüd peamine: haavatud metssiga võib kujutada inimesele ohtu, kuna nad on siis eriti ohtlikud! Kui põrkad kokku metsseaga, ei tohi minna autost välja kontrollima notsu olukorda! Helista häirekeskusse 112 ja teata võimalikult täpselt õnnetuse asukoht. Pärast seda politsei paneb haavatud looma kas ise magama või korraldab selle kohalik jahiselts.

Vahel tuleb üllatusena ka see, et sõiduki kindlustus ei pruugi katta kõiki kokkupõrkeid metsloomadega.

 

View this post on Instagram

 

Villisioilla villiä ja sikamaista käytöstä yhä enenevissä määrin liikenteessä, ainakin Kaakkois-Suomessa. Eivät nimittäin piittaa heijastimen käyttösuosituksista sen koommin kuin suojateistä 🤔 Tänä vuonna Suomessa on metsästetty 662 villisikaa, joista 383 Kaakkois-Suomessa. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 913/516. Ei siis ihme, että niitä näkyy liikenteessäkin 😮 Kuvan yksilö törmäsi viime yönä henkilöauton kanssa Luumäellä vt 6:lla ja menehtyi välittömästi tapahtumapaikalle. Ajoneuvo vaurioitui ajokelvottomaksi, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Sian säkäkorkeus oli n. 90cm ja pituus n. 130cm. Metsästäjä arvioi, että kyseessä oli ylivuotinen, reilu satakiloinen yksilö. Villisiat liikkuvat lähes aina öisin, laumoissa ja harvemmin aukeilla paikoilla. Tässäkin tapauksessa ajoneuvon kuljettaja näki 6-8 sian lauman ylittävän tien törmäyksen jälkeen. JA NYT SE TÄRKEIN OSUUS: Loukkaantunut villisika voi aiheuttaa ihmiselle vakavan vaaran, koska ne ovat silloin erittäin vaarallisia! Eli mikäli törmäät villisikaan, niin älä mene ajoneuvosta ulos tarkastelemaan possun vointia! Soita hälytyskeskukseen 112 ja ilmoita mahdollisimman tarkasti tapahtumapaikka. (Huom. 112 sovellus on super jees onnettomuuksissa, eksymisten lisäksi.) Tämän jälkeen joko poliisi lopettaa loukkaantuneen eläimen tai SRVA (Suurriistavirka-apu) organisaatio jäljestää ja lopettaa loukkaantuneen eläimen turvallisesti. Joskus saattaa tulla myös yllätyksenä se, ettei ajoneuvon liikennevakuutus välttämättä korvaakaan kaikenlaisiin eläimiin sattuneita törmäyksiä… eli niissäkin on eroja. #kaakkoissuomenpoliisi #villisika #eläinonnettomuus #liikenne #luumäki #vt6 #hannanhöpinät

A post shared by Kaakkois-Suomen poliisi (@kaakkoissuomen_poliisi) on

Kommentaarid
(Külastatud 128 korda, 1 külastust täna)