Soome peaminister kohtub täna Moskvas Vene peaministriga

Soome peaminister Antti Rinne kohtub täna Moskvas Vene peaministri Dmitri Medvedjeviga. Tegemist on Rinne ja tema Vene kolleegi esimese kohtumisega.

Mehed on telefoni teel vestelnud suve alguses, kui Medvedjev helistas Rinnele, et teda õnnitleda ametisse kinnitamise puhul, vahendab Ilta-Sanomat.

Medvedjev ütles Rinnele tookord, et tal olid väga head suhted tema eelkäijaga ning loodab, et see saab ka edaspidi nii olema. Soome on Venemaa hea naaber ja partner, lausus Medvedjev.

Rinne tänas omalt poolt Medvedjevit kutse eest Moskvasse ja võimaluse eest kohtuda vaatamata kiirele graafikule. Rinne sõnul pole Soome ja Vene suhetes mingeid erilisi probleeme, mida peaks eraldi arutama. Rinne sõnul on venelased Soome jaoks suurim turistide sihtrühm ja olulised on inimeste omavahelised suhted. Viisasid on välja antud neljandiku võrra enam kui eelmisel aastal.

Rinne ütles, et tahab Medvedjeviga rääkida Euroopa Liidu ja Venemaa omavahelistest suhetest, Ukrainast ja Läänemere julgeolekust. Moskvas on peaministriga kaasas ka transpordi- ja kommunikatsiooniminister Sanna Marin ning maa- ja metsamajandusminister Jari Leppä, kes kohtuvad vastavalt oma kolleegidega.

Antti Rinne tapaa Medvedevin Moskovassa: “Ei ole erityisiä kahdenvälisiä huolia”

Pääministeri Antti Rinne saapui aamupäivällä Venäjän hallituksen edustustalolle, jossa Dmitri Medvedev otti hänet vastaan. Kyseessä on Rinteen ja hänen venäläiskollegansa ensimmäinen tapaaminen kasvotusten. Miehet ovat kuitenkin puhuneet jo puhelimessa kesän alussa, kun Medvedev soitti Rinteelle onnitellakseen tätä pääministeriksi noususta.

Kommentaarid
(Külastatud 155 korda, 1 külastust täna)