Soome ettevõtja laseb kütuse hinna veel rohkem alla – müüb seda 52 sendiga liiter

Soome külakaupmees Vesa Keskinen müüs oma sünnipäeval, 13. juulil Tuuri külapoes kütust hinnaga 1 euro liiter. Ta lubas, et kui sel päeval ei sünni uut kaupluse päevast müügirekordit, siis müüb ta bensiini hinnaga 52 senti liiter.

Sünnipäeval müügi kütust 20 000 liitrit, aga uut rekordit ei sündinud. Seetõttu täidab mees nüüd oma lubaduse ja müüb kütust hinnaga 52 senti liiter. Ta üritas seda juba suvel, aga ametivõimud keelasid selle ära, vahendab Ilta-Sanomat.

Kui juba 1 euroga kütuse müümine tekitas mitme kilomeetri pikkuse järjekorra, oleks veel poole odavam kütus tekitanud täieliku kaose. Seetõttu oleks alarmsõidukite liiklumine olnud raskendatud.

Nüüd on Keskinen koos politseiga välja töötanud plaani, kuidas saaks odavat kütust müüa. Keskineni väitel pole arvatavasti sõjaväge tarvis appi kutsuda.

Hind 52 senti tuleb sellest, et Keskinen sai 13. juulil 52-aastaseks. Ta ütles siis, et lihtsa mehena ta muud hinda pakkumisele ei osanud välja mõelda.

Eurose liitrihinnaga müük tõi mehele kahju 10 000 eurot, nüüd tuleb kahju 20 000 eurot. See 20 000 eurot on aga väike summa võrreldes selle häbiga, mis teda valdaks, kui jätaks soome rahvale antud lubaduse täitmata.

Suvel juhtus paha lugu, et järjekorras seisnud Julial lõppes autos bensiin otsa, nii et tema autot tuli tanklani lükata. Nüüd lubas Keskinen, et Julia saab oma 52-sendise hinnaga bensiini kätte väljaspool järjekorda.

Millal siis odav müük tuleb. Kuupäevaks on paika pandud 13. november.

Kommentaarid
(Külastatud 1,297 korda, 1 külastust täna)