Soome asenduskodust röövitud kolmeaastane Markus ootab oma saatust Tallinna turvakodus

Kolmapäeva Tallinna sadamas kinni peetud Soomest väikelapsega pagenud ema juhtum oli tänavu Eestis juba arvult 18nes rahvusvahelise lapseröövi juhtum.

Soomes elanud eestlasest isa ja austraallannast ema peeti kinni seetõttu, et nad olid võtnud Soomes neist ajutiselt eraldatud ja asenduskodusse paigutatud lapse salaja kaasa ja põgenesid temaga riigist. Poisike oli sama päeva pärastlõunal kuulutatud teadmata kadunuks ning põhjanaabrite võimud ja lastekaitse kasutasid kõiki vahendeid, et lapse asukoht tuvastada, vahendab Delfi.

Nüüd ootab vanematest eraldatud 3-aastane Markus turvakodus, mis temast saab – kas tema vanemad, vanavanemad, Eesti välisministeerium, sotsiaalkindlustusamet ja lastekaitsjad suudavad Soome riiki veenda, et laps pole Eestis ohus, või nõuab naaberriik ta tagasi.

Kommentaarid
(Külastatud 478 korda, 1 külastust täna)