Saksamaal suri mees, kes sai koera süljest tapva nakkuse

Saksamaal suri 63-aastane koeraomanik, keda oli koer lakkunud ja kes sai süljest nakkuse. Mees oli enne seda täiesti terve.

Mees viidi haiglasse ja oli seal kaks nädalat. Üksteise järel ütlesid üles mehe siseorganid kuni ta lõpuks suri kopsupõletiku, gangreeni ja 41-kraadise palaviku tagajärjel, vahendab meditsiiniajakiri  European Journal of Case Reports in Internal Medicine.

Mees oli saanud koeralt bakteri Capnocytophaga canimorsus, mis tavaliselt nakkab hammustusega. Meest aga koer teadaolevalt ei hammustanud, vaid ainult lakkus. Kui mees haiglasse tuli, olid tal gripilaadsed sümptomid, mis kestsid kolm päeva. Lugu juhtus Saksamaal Breemenis Punase Risti haiglas.

Kui mees haiglasse ravile tuli, oli tal juba välja kujunenud veremürgitus. Haiglas läks mehe seisund kiiresti halvemaks, nahale tekkis lööve. Mehe neerud ja maks lakkasid töötamast, vereringe oli häiritud kätes ja jalgades ning tal kujunes välja gangreen. Lõpuks jäi mehel süda seisma.

Bakter on väga haruldane ja see nakatab vaid ühte inimest 1,5 miljonist. 28-31 protsendil juhtudel nakkuse saanud inimene sureb. Varem arvasid arstid, et bakter nakkab ainult hammustusega ja ohustatud on nõrga immuunsüsteemiga inimesed. Nüüd aga nakatus koera süljest ja suri täiesti terve mees. See tähendab, et selline asi võib juhtuda igaühega.

Being Licked by a Dog Can Be Fatal: Capnocytophaga canimorsus Sepsis with Purpura Fulminans in an Immunocompetent Man

Naomi Mader Department of Medicine, Rotes Kreuz Krankenhaus, Bremen, Germany Fabian Lührs Department of Medicine, Rotes Kreuz Krankenhaus, Bremen, Germany Stefan Herget-Rosenthal Department of Medicine, Rotes Kreuz Krankenhaus, Bremen, Germany Martin Langenbeck Department of Emergency and Intensive Care Medicine, Rotes Kreuz Krankenhaus, Bremen, Germany Capnocytophaga canimorsus, immunocompetent, purpura fulminans, sepsis Bite infections caused by Capnocytophaga canimorsus are rare.

Kommentaarid
(Külastatud 2,247 korda, 1 külastust täna)