Politsei kahtlustab, et Soome laupäevane meeleavaldus oli keelustatud Põhjamaade vasturinde korraldatud

Soome politsei kahtlustab, et laupäevase Helsingi meeleavalduse korraldas Põhjamaade vasturinne, mille tegevus on keelustatud.

Võimalik kuritegu on seotud sellega, et ühenduse tegevus on ajutiselt keelustatud. Kuigi laupäevane meeleavaldus korraldati teise nime all, tähendas see politsei hinnangul keelatud tegevuse jätkamist, vahendab Yle.

Politsei info kohaselt on võimalik kuritegu ebaseadusliku tegevuse jätkamine. See kahtlus pole uus, politsei on juba alates aprillikuust uurinud, kas vasturinne jätkab Soomes keelule vaatamata tegevust. Laupäevane meeleavaldus on liidetud varasema asjaga.

Soome ülemkohus keelas vasturinde tegevuse ajutiselt märtsikuus. Samas võttis kohus asja menetlusse. Enne seda on madalama astme kohtud tegevuse keelustanud. Ülemkohus pole veel otsust teinud.

Politseiamet on andnud korralduse Soomes rahvussotsialistide tegevusse sekkuda, kui midagi sellist avastatakse. Politseiameti hinnangul on igasugune vasturinde tegevus nagu meeleavalduste korraldamine ja märkide kandmine keelatud.

Kohus on olnud ühenduse keelustamise poolt, kuna ühendus rikub oma tegevusega teiste inimeste põhiseaduslikke ja inimõigusi. Kohtu hinnangul kasutab ühendus vägivalda ja õhutab liikmeid halvustama teatud rahvusgruppe ning levitama vihakõnet. Vasturinne ise leiab, et on tegutsenud lubatu piires.

Kommentaarid
(Külastatud 190 korda, 1 külastust täna)