Pikad läbirääkimised ei andnud tulemusi – Soome postitöötajate streik jätkub

Nädalavahetuse pikad läbirääkimised ei andnud tulemusi ja Soome postitöötajate streik sel nädalal jätkub. Streik kestab plaanide kohaselt kuni 8. detsembrini.

Lisaks postitöötajatele alustavad tänasest esmaspäevast toetusstreike teiste elualade esindajad. Näiteks on lennundustöötajate ametiühing IAU juba lõpetanud posti töötlemise lennujaamades. Täna algav meremeeste streik lõpetab posti viimise saartele, vahendab Taloussanomat.

Avalike ja terviseteenuste ametiühing JHL ning raudteelaste ametiühing RAU on otsustanud peatada kaubaveo raudteel esmaspäeval ja teisipäeval. Piirangud ei puuduta reisirongiliiklust.

Ka auto- ja transporditöötajate ametiühing AKT on teatanud toetusstreikidest. Piirangud toimuvad järk-järgult, nii et alates kolmapäevast ei tohi ühingu liikmed teha ületööd ning muuta vahetusi. Transpordi ametiühing on lubanud teatada täiendavatest piirangutest.

Teeninduse valdkonna ametiühing PAM on lubanud avalikustada toetusmeetmed esmaspäeval. Ka elektri ametiühing on lubanud streigiga kaasa minna.

Postilakko jatkuu – tuntien neuvottelu ei tuonut ratkaisua työriitaan

Postin työkiistaan ei jätetty tänäänkään sovintoesitystä. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kertoo sivuillaan, että sovittelu on tältä päivältä ohitse ja että sovittelua jatketaan maanantaina puoliltapäivin. Sunnuntain neuvottelut alkoivat kahdelta iltapäivällä ja kestivät yhteentoista illalla. Palvelualojen työnantajat Paltan toimitusjohtajan Tuomas Aarton mukaan pöydällä on yhä isoja asioita, joiden ratkaisu ei ole helppoa.

Kommentaarid
(Külastatud 845 korda, 1 külastust täna)