Noored soome mehed tulistasid autoaknast surnuks ligi 1000 kassi, neile nõutakse tingimisi vangistust

Prokuratuuri info kohaselt tulistasid mehed lisaks kassidele auto aknast metsloomi ja jätsid osad neist haavatutena maha. Kohtu alla on antud kolm meest.

Prokurör nõuab kahele mehele vastavalt 10 ja 7 kuu pikkust tingimisi vangistust. Ka kolmandale mehele nõutakse tingimisi vangistust, vahendab Yle.

Kahte meest süüdistatakse jahi- ja looduskaitse kuritegudes. Nad olid tulistanud autoaknast kümneid metsloomi, põhiliselt jäneseid ja kitsesid. Üks neist oli kuriteo toimepanemise hetkel alla 18-aastane ja talle mõistetakse karistus lähtuvalt noorest east. Kolmas mees oli kaasas, teda süüdistatakse jahikuriteos.

Süüdistuse kohaselt lasid mehed maha ligi 1000 kassi. Osa neist juhtumitest on aegunud. Lisaks tingimisi vangistusele nõutakse kahele mehele veel jahipidamise keeldu 5 aastaks ja ühele mehele 3 aastaks.

Kuriteod pandi toime Pohjanmaal Pietarsaari vallas 2016. ja 2017. aastal.

Nuoret miehet ampuivat eläimiä auton ikkunasta – syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta poikkeuksellisessa salametsästysjutussa

Syyttäjän mukaan miehet ampuivat eläimiä auton ikkunasta ja jättivät osan haavoittuneina luontoon. Lisäksi he ovat syytteen mukaan ampuneet jopa tuhat kissaa. Poikkeuksellisen salametsästystapauksen käsittely alkoi Pietarsaaressa Pohjanmaalla tiistaina. Syytettynä on kolme miestä. Syyttäjä vaatii heille ehdollista vankeutta: vakavimmista rikoksista syytetyille kahdelle miehelle 10 kuukauden ja 7 kuukauden ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Kommentaarid
(Külastatud 561 korda, 1 külastust täna)