Nelja Soome elavat süürialast süüdistati juhilubade võltsimises, kohus andis neile õiguse

Neli Soomes elavat süürialast tahtsid kodumaalt tellida uued juhiload aegunute asemele. Neid aga peteti ja pärast süüdistati neid võltsimises.

Juhtum oli eelmisel, 2018. aastal Vantaal. Süüalused võtsid ühendust isikutega Süürias, kes lubasid neile raha eest muretseda uued juhiload, kui saadetakse fotod ja sünniajad, vahendab MTV.

Türgi kaudu saadeti meestele aga võltsitud load, millel oli kõigil üks ja sama allkiri. Süüalustest olid mõned ilmselt lugemis- ja kirjaoskamatud, seetõttu ei osanud nad dokumentide ehtsust kontrollida.

Soome kohtus arutati nüüd, kas mehed on kuriteos süüdi. Kõik osapooled olid nõus, et dokumendid olid võltsitud, kuigi need nägid ehtsate moodi välja. Kohus leidis, et süüalustrel polnud huvi dokumente võltsida, vaid saada vanade asemele uued. Samas oli kohtu hinnangul selge, et sel moel pole võimalik uuendada juhilube mitte üheski riigis. Süüalused rääkisid, et ajasid Süürias asju oma tuttavate kaudu.

Kohtus ei selgunud, et süüalused oleksid dokumente võltsinud tahtlikult, seetõttu vabastas kohus mehed süüst.

Kommentaarid
(Külastatud 1,946 korda, 1 külastust täna)