Ligi 40-aastane naine peksis Soomes endast vanema mehe surnuks

Põhja-Savo kohtus on arutusel juhtum, kus 40-aastane naine peksis surnuks endast vanema, ligi 70-aastase mehe. Naist kahtlustatakse mehe peksmises ka enne seda.

Mehe surmaga lõppenud vahejuhtum oli mehe korteris. Asi tuli välja mõned päevad hiljem, kui mehe vend läks korterisse ja leidis venna surnuna. Hiljem tegi kohtuarst kindlaks, et meest oli löödud pähe ja rindkeresse, vahendab MTV.

Politsei võttis vahetult pärast seda kinni 1978. aastal sündinud naise, kes oli käinud tihti mehe juures. Nad polnud suhtes ega elanud koos. Naine oli teadaolevalt abistanud meest kodutöödel. Lisaks tarvitasid nad koos alkoholi. Mõlemad olid pensionil.

Naine väitis ülekuulamisel, et pole mehe surmas süüdi. Hiljem tas siiski tunnistas, et oli meest löönud. Naise väitel ei soovinud ta meest tappa. Politsei info kohaselt olid mees ja naine mingil põhjusel tülitsenud. Enne surmajuhtumit oli naine peksnud meest nii, et mees sattus haiglasse. See juhtus vaid mõned päevad enne mehe surma.

Prokurör nõuab naisele tapmise ja vägivalla eest 10 aasta pikkust vangistust. Naine oli löönud meest pähe. Mees suri mitmete ribide murdumise ja sellest tekkinud kopsukahjustuse, õhkkopsu, põrna vigastuse ja aju verejooksu tõttu. Naine on põhjendanud vägivalda ja tapmist üle piiri läinud enesekaitsega. Kohus teeb otsuse järgmisel nädalal.

Kommentaarid
(Külastatud 510 korda, 1 külastust täna)