KUUM: Soomes levib listeeria bakter, poodidest eemaldatakse massiliselt tooteid, nende seas Fazeri leivad

Lidl, Fazer ja Evertaste Oy kutsuvad Soomes listeeriaohu tõttu poodidest massiliselt tooteid tagasi. Nende seas on ka Reissumies (Rännumehe) leivad.

Fazer Leipomot andis täna, reede õhtul teada, et poodidest kutsutakse tagasi Oululainen Reissumies tšillikana võileivad. Toote allhankija tooraine tootja on nimelt teatanud, et on leidnud toorainest listeeria baktereid, vahendab Iltalehti.

Olukord on eriline selle poolest, et Lidl teatas veidi enne seda, et kutsub tagasi Deli Corneri einevõileivad ning Select & Go kanarullid. Lidl kutsub need partiid tagasi, kuna nende tootja Evertaste Oy on teatanud võimalikust listeeriaohust.

Mõni hetk pärast Fazeri teadet andis Evertaste Oy teada mitmete toodete tagasikutsumisest. Soome tearviseamet THL teatas oma kodulehel, et listeeria bakteri põhjustatud listerioos võib kulgeda kergelt nagu gripp või kõhugripp. Vanuritel ja nõrgenenud immuunsusega inimestel aga võib bakter põhjustada raskeid põletikke nagu ajukelmepõletikku. Rasedatel põhjustab listerioos kõrget palavikku ning see võib kaasa tuua raseduse katkemise või enneaegse sünnituse.

Toodete Oululainen Reissumies Eväsleipä Chilikana 135g osas puudutab see partiisid, mille viimane müügipäev on 22.11–29.11. Neid tooteid on valmistatud liinidel, kust leiti baktereid Listeria monocytogenes. Toodete EAN kood on 6413466035402.

Fazer soovitab tarbijatel hävitada need tooted ja saata pakendid Fazeri klienditeenindusse hüvitise saamiseks.

Lidli osas puudutab tagasikutsumine Deli Corneri einevõileibu, mille viimane müügipäev on 23.11–27.11.2019. Select & Go kanarullide osas puudutab tagasikutsumine rulle, mille viimane müügipäev on pakendil 22.11.–28.11.2019

Lidl eemaldab tooted müügilt ettevaatusabinõuna, kuna nende valmistaja Evertaste Oy andmetel on neil listeeriaoht. Tarbijatel palutakse lõpetada nende toodete tarvitamine ja hävitada tooted. Kliendid saavad toote viia tagasi lähimasse Lidli poodi, kus neile hüvitatakse toote maksumus.

Augustikuus teatati, et Inglismaal suri listerioosi kuus inimest, kes olid söönud kolmnurkseid einevõileibu ja salateid.

Evertaste Oy teatas kell 19.26, et tagasi kutsutakse ka järgmised Go!Deli tooted:

  1. GO! Deli Juustu-singikolmnurkvõileib 210g EAN 6416025118240, mille viimane kasutuspäev 22.11.-1.12.

  2. GO! Deli Einevõileib 165g EAN 6416025122056, mille viimane kasutuspäev on 22.11.-1.12.

  3. GO! Deli Kana-mangokolmikvõileib 175g EAN 6416025122063, mille viimane kasutuspäev on 22.11.-1.12.

Evertaste teatas, et nimetatud partiidel on listeeriaoht ja tagasikutsumine on ettevaatusabinõu. Tarbijatel palutakse jätta need tooted tarvitamata.

Listeriavaara paljastunut lukuisista suomalaistuotteista: jopa Fazerin Reissumiehiä vedetään pois kaupoista – raskaana oleville keskenmenoriski

Lidl, Fazer ja Evertaste Oy vetävät tuotteitaan pois. Raaka-ainetoimittaja on antanut ilmoituksen mahdollisesta listeriaepäilystä. Tietoja takaisinvedoista on annettu perjantai-illan aikana. Fazer Leipomot ilmoittaa vetävänsä pois markkinoilta erän Reissumiehiä. Kyseessä on Oululainen Reissumies chilikana-eväsleipä. Tuotteen alihankkijan raaka-ainetoimittaja on ilmoittanut, että he ovat löytäneet käyttämästään raaka-aineesta listeriaa.

Kommentaarid
(Külastatud 4,467 korda, 1 külastust täna)