KUUM: Soomes algab homme suurstreik – 300 lendu jääb ära, osa reisilaevadest jääb sadamasse ja bussid ei sõida

Soome MTV pani kokku ülevaate viimaste andmete põhjal, mida homme, 25. novembril algav suurstreik endaga kaasa toob, kuna kokkulepet täna, pühapäeval ei saavutatud.

Kõigepealt on auto- ja transpordi ametiühing AKT andnud teada ööpäeva pikkusest toetusstreigist, mis algab esmaspäeval, 25. novembril kell 03.00. See tähendab, et bussid ei sõida. Praegustel andmetel ei puuduta streik lähironge, metrood ega tramme.

Helsingi ühistranspordiettevõte HSL soovitab streigi ajal kasutada busside asemel ronge ja metrood. Sõitudeks tuleks varuda rohkem aega ning transport võib olla üle koormatud.

Taksi Helsinki andis teada, et streigi ajal tahetakse välja panna võimalikult palju taksosid. Taksi Helsinkil on ligi 1200 autot. Kõike seda välja panna ei saa, aga autosid on liikluses võimalikult palju.

Helsingi-Vantaa lennujaama operaator Finavia teatas, et streik mõjutab lennuliiklust nii esmaspäeval kui teisipäeval. Finnair on juba alustanud lendude ärajätmist. Täna, pühapäeva õhtul ja esmaspäeva hommikul jääb ära 24 lendu. Kokku on ära jäetud 8 edasi-tagasi lendu, millest kaks on kauglennud ja ülejäänud kodumaised. Lisaks on ära jäetud 8 esmaspäevast tagasilendu.

Kuivõrd pühapäeval kokkulepet ei saavutatud, siis jätab Finnair ära ka ülejäänud lennud. Kokku 377 lennust jätab Finnair esmaspäeval ära 370 ja see puudutab 20 300 klienti.

Tänaõhtused ja esmaspäeva hommikused lennud jäävad igal juhul ära. Finnair pakkus klientidele võimalust oma lennukuupäeva muuta ja seda on paljud juba teinud. Kui algul oli esmaspäevaks broneeringuid 40 000, siis nüüd on neid 35 000.

Meremeeste ametiühing alustas toetusstreiki neljapäeval ja Soome sadamates veokeid ning konteinereid enam laevadele ei võeta. Välismaa sadamad töötavad nagu tavaliselt. Esmaspäeval jäävad sadamasse Soome lipu all sõitvad laevad. Välismaal olevad Soome laevad naasevad pärast streigi algust.

Viking Line’i teate kohaselt jääb Rosella pühapäeva õhtul Maarianhamina sadamasse. Esmaspäeva hommikul jääb Mariella Helsingisse ja Turu sadamasse jäävad hommikul Amorella ja Viking Grace. Eesti lipu all sõitev Viking XPRS jätkab nagu tavaliselt. Kui laevaliiklus katkeb, saab piletid välja vahetada või tagastada ilma lisakuludeta.

Tallink Silja info kohaselt jääb ettevõtte laevadest Baltic Princess esmaspäeva, 25. novembri õhtul Turu sadamasse  ja Silja Serenade teisipäeva, 26. novembri hommikul Helsingisse.

Tallink Silja laevadest sõidavad tavapärase graafiku järgi Rootsi lipu all Helsingi ja Stockholmi vahel Silja Symphony, Turu-Stockholmi liinil Galaxy ning Helsingi-Tallinna liinil Eesti lipu all sõitvad Star, Megastar ja Europa.

Eckerö Line teatas juba varem, et Vuosaari ja Muuga vahel sõitev Finbo Cargo ei sõida 21.-23.11.2019. Streigi korral jääb laev esmaspäeval kell 7.00 Vuosaari sadamasse seisma. M/S Finlandia väljub 25. novembril kell 06.00 Tallinna sadamast ja jääb siis Helsingisse. Firma on reisijatega ühenduses ning stregi ajal pannakse nad teistele laevadele. Reisijad saavad soovi korral oma reisikuupäeva muuta või küsida raha tagasi.

Alates homsest, 25. novembrilt lõpetavad tegevuse posti teenuspunktid, mida on üle Soome 750. Need asuvad poodides, kioskites, bensiinijaamades, kohvikutes ja apteekides.

Toetusstreiki alustavad homme ka elektrikud 7 suures postikeskuses, streik algab homme kell 6.00 ja lõppeb 8. detsembril kell 24. Streik puudutab postikeskuste teenindamist. Keskused asuvad Tamperes, Helsingis, Vantaal, Kuopios, Oulus ja Lietos. Lisaks puudutab streik kaubaterminali Vantaal.

Kommentaarid
(Külastatud 5,561 korda, 1 külastust täna)