KUUM: Soome transporditöötajate ametiühing liitub jõuliselt postitöötajate streigiga, keelatakse ületunnitöö ja vahetuste muutmine

Soome auto- ja transporditöötajate ametiühing AKT andis teada, et alates kolmnapäevast, 20 novembrist kuni 8. detsembrini on keelatud auto- ja bussijuhtidel ületunnitöö ning vahetuste muutmine. See on seotud postitöötajate streigiga.

Piirangud puudutavad lisaks auto- ja bussijuhte ka sadamate, terminalide ja teenindusettevõtete töötajaid. Piirangud puudutavad Soomes ligi 40 000 töötajat. Piirangud algavad kolmapäeval ja lõppevad 8. detsembril, kui enne seda postitöötajad kokkuleppele ei jõua, vahendab Yle.

Piirang ei puuduta taksojuhte ja sõiduõpetajaid. Kui uue nädala algul kokkulepet postitöötajate asjas ei tule, siis laiendatakse veelgi piiranguid.

Kommentaarid
(Külastatud 655 korda, 1 külastust täna)