KUUM: Postistreik sai läbi, jõulupost jõuab kohale ja laevad lähevad liikuma

Kaks ja pool nädalat väldanud postistreik sai täna läbi, kuna 700 pakisorteerija palgatingimustes jõuti kokkuleppele. See tähendab ühtlasi seda, et postitöötajad lähevad juba täna tagasi tööle ja sadamates seisnud laevad pääsevad liikuma.

Streigi lõpp tähendab ühtlasi seda, et homme, neljapäeval ei hakka streikima sadamates lastijad, samuti lõpetavad streigi meremehed, mis tähendab, et laevad pääsevad liikuma. Siiski võib võtta aega, enne kui kodudesse läinud meremehed uuesti ametipostile tagasi jõuavad, vahendab Yle.

Viking Line’i laevad hakkavad juba täna liikuma, samuti Tallink Silja laevad. Samuti pääseb post liikuma lennujaamades. Postiautodega hakkavad taas liikuma toidukaubad.

Pakisorteerijate osas jõuti kokkuleppele, et nad jäävad varasemate palgatingimuste peale ehk nende sissetulekud ei vähene.

Postilaiset palaavat “seuraavaan mahdolliseen vuoroon” – Posti: Joulupostit ehtivät perille ennen joulua

Jouluposti ehtii perille, kun Postin työtekijöiden työehtokiistaan löytyi sopu. Postin työehtokiistan osapuolet ovat antaneet vastauksensa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan jättämään sovintoesitykseen tänään kello 10. Hieman kymmenen jälkeen aamulla valtakunnansovitteja Vuokko Piekkala kertoi, että hänen jättämänsä sovintoehdotus on hyväksytty. Hän oli jättänyt sovintoesityksensä illalla. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala sanoi toimistossaan, että “lakot loppuvat välittömästi”.

Kommentaarid
(Külastatud 2,555 korda, 1 külastust täna)