KUUM: Kui Soome postistreik jätkub, siis peatub neljapäeval sadamates kaheks päevaks töö

Kui postitöötajate streigis lähipäevadel lahendust ei saabu, siis peatub Soome sadamates kaheks päevaks töö. Nimelt liituvad neljapäeval, 28. novembril kell 6 streigiga Soome sadamatöölised. Streik lõppeb laupäeva, 30. novembri hommikul kell 6.

Soome auto- ja transporditöötajate ametiühingu AKT esimees Marko Piirainen ütles intervjuus Iltalehtile, et see tähendab igasuguse tegevuse seiskumist kõikides Soome sadamates.

Piiraineni väitel avaldatakse selle karmi sammuga toetust postitöötajatele, kellel tahetakse palgast 30 protsenti maha võtta. Tegemist pole pisiasja, vaid radikaalse muutusega.

AKT:n tukilakko laajenee satamiin – “Kaikki Suomen satamat hiljenevät”

Myötätuntotyötaistelun aikana työntekijät, jotka tekevät työtä Satamaoperaattorit ry:n ja AKT:n välisen ahtausalan työehtosopimuksen piirissä, pidättäytyvät työstä. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT laajentaa PAU:n työnseisauksia koskevaa myötätuntotyötaistelua ahtausalan työehtosopimukseen. AKT kertoi asiasta maanantaiaamuna. Myötätuntotyötaistelu alkaa torstaina 28. marraskuuta 2019 klo 06:00 ja päättyy lauantaina 30. marraskuuta 2019 klo 06:00, jos Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n työnseisaukset jatkuvat.

Kommentaarid
(Külastatud 1,525 korda, 1 külastust täna)